Tirsdag. Salat.

DSC00815

Som vi nevnte før påske bestemte vi oss for å innføre salat tirsdag på bloggen. Salat som et fullverdig måltid, enten middag eller lunsj. Undertegnede elsker nemlig salat, og partneren min er begynt å innse at salat kan være både mettende og godt.

Forrige tirsdag ble det ingen salat for da spiste vi nystekte vafler på en mini hytte langt inne på vidda ved Finse. Det var rimelig eksotisk, og en gang imellom er vafler den aller beste lunsjen. Men nå, tilbake i hverdagen og realiteten og alt det der så går vi igang igjen. Denne tirsdagen, denne litt grå tirsdagen laget vi en lun salat som føltes næringsrik og mettende. Akkurat hva man trenger når sola ikke bidrar til så mye energi.

Vi kjører iblant til andre siden av byen for å handle i de mindre grønnsak og delikatesse butikkene nå som Sultan på Grunerløkka der vi bor, er lagt ned. I går dro vi til en av de jeg er mest glad i som ligger på Frogner og der hadde de små fine artisjokker, og store sukkererter med søte erter inni. En nesten helt grønn salat kan være veldig deilig, i tillegg ser det innbydende ut. Det er jeg opptatt av, at maten vi lager ser god ut, i tillegg til å smake godt. Artisjokk har en rund og myk smak, og passer godt sammen med sprø reddiker, erter, og bønner. Resultatet ble det her:

DSC00828 DSC01038 DSC00978

Du trenger:

2 små artisjokker
Romano salat
I neve asparges bønner
1 stor neve sukkererter ( de vi brukte har altså erter inni, og da bruker jeg de, ikke selve skallet)
I bunt reddiker
1 avokado
1 neve valnøtter
4 skiver bacon
Olivenolje
Sitron
Salt

DSC01040

Sånn gjør du:

Kutt av stilkene på artisjokkene og riv av de nederste harde bladene. Del dem i 4, riv ut håret som er innerst i kjernen og damp dem i en gryte med vann og litt olje i ca 20 minutter. Artisjokkene er ferdige når du kan dra av bladene. Du skal ikke bruke alle bladene, men det er lettere å koke dem først. Når de er ferdigkokt fisker du dem opp av gryta og så skjærer du den delen som kjennes myk, den nederste delen av artisjokken er det. De bladene som er harde skal du ikke bruke. Men alt som er mykt kan spises. I den samme gryten lar du asparges bønnene dampe lett i noen minutter, så blir de sprø og gode. Kutt romanosalat i biter og ha i en stor bolle. Skjær reddik i skiver, avokado i terninger, og ta ut ertene fra sukkerertene. Ha alt oppe i bollen sammen med en neve valnøtter. Stek bacon og kutt i skiver. Bland inn bacon, bønner og artiskokk, hell på en god klunk olivenolje, litt sitron, og salt. Spis med et godt ristet brød til.

DSC01148

Leave a Reply