Tirsdagspasta og vintips

God mat og god drikke hører sammen. Vi har blitt mer og mer opptatt av vin gjennom årenes løp, både av ren interesse og som et naturlig resultat av at vi jobber med mat.

Som mange andre europeiske land drikker vi heller lite og ofte, enn sjelden og mye – det er både sunnere og deiligere, og det gjør at man kan man unne seg et glass i ny og ne, selvom det ikke er helg.

For oss er vin noe man gjerne nyter sammen med mat, som kan utfylle måltidet, og til og med heve smaken i retten man spiser, med den rette vin.

En av våre samarbeidspartnere dette året er Flaaten Wines. Akkurat som oss satser de på mer økologisk vin. Dette året, og kanskje mest av alt denne våren er det én hvitvin som står høyt oppe på listen hos Flaaten Wines. Vi har fått smake den, og den var forbløffende god.

Terravignata Verdicchio di Matelica er en økologisk vin från Marche, i Italia. Marche er en liten italiensk perle, og påminner faktisk om Norge, med sine høye fjell, dype daler, elver, fosser og skiftende landskap. Ikke minst produserer de smakfull og god vin her, med lange tradisjoner i bunn.

Vinen vi drikker i dag er ganske ung, men allikevel saftig. Den har en fin lengde og du kan tydelig fornemme karakteren i vinen, både når du drikker og i ettersmaken. Det liker vi godt. En vin som blir med deg i munnen en stund, og ikke bare forsvinner fort.

Terravignata Verdicchio di Matelica selges for 143kr på Vinmonopolet, som vi synes er en ganske rimelig pris med tanke på de gode egenskapene, i tillegg til at den er økologisk. Et godt kjøp nå når våren titter fram.

Her kommer oppskriften på en deilig og lett pastarett, som passer godt sammen med denne hvitvinen 🙂

Ingredienser

Ca 1 halv pakke linguine

Grønnkål

3-4 fedd hvitløk

Brokkolini

Saften av 1/2 sitron

50 gram smør

1 boks Nyr

Basilikum

Pistasjenøtter

Parmesanost

Tilberedning

Sett en stor gryte med lettsaltet vann på ovnen og kok opp. Ha i pastaen og la den koke som anvist – til den er al dente. På slutten av koketiden har du oppi pakken med brokkolini – så det får kokt et par minutter.

Stek skivet hvitløksfedd i olje, og ha deretter i oppkuttet grønnkål og den lettkokte brokkolini. Du kan velge litt selv hvor mye grønnkål du bruker, men ca150 gram. La det surre på svak varme mens du har oppi smør og sitronsaft. Helt til slutt har du oppi en boks med Nyr – sammen med den nykokte pastaen.

Vend alt sammen rundt i pannen, kryst over salt, chiliflak, frisk basilikum og pistasjekjerner.

Server med masse fersk parmesan, og deilig hvitvin til de som vil.

2 comments

  1. Testet ut denne vinen igår kveld, helt nydelig til pasta. Takk for tips!

    1. Fint att höra! Den är standard här hemma 🙂 Ha en fin söndagskväll!

Leave a Reply