To døgn på Island

_dsc0903

Forrige søndag hadde Filip bursdag. Selv er jeg nok over gjennomsnittet glad i bursdag, både min egen og de nærmeste rundt meg sin. Det å feire dagen man blir født, og få ha en dag i året som bare er din dag, der du er hovedpersonen og kan få gjøre akkurat det du vil. Det er deilig, og like aktuelt om du er barn eller voksen. 

Fordi jeg syntes Filip fortjente verdens beste bursdag, og fordi jeg vet han liker overraskelser, og fordi jeg syns det er ganske gøy å arrangere bursdag, kom jeg på ideen å ta ham med på en tur. 

_dsc0925

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Målet ble Island. Jeg har aldri vært i Reykjavik, Filip har vært der en gang og elsket det. Jeg følte det passet fint med en reise kombinert av både rå natur og god mat, så da jeg fant rimelige billetter ble det sånn. To døgn på Island. 

island2

Jeg googlet og gjorde research på et nivå så vi sikkert kunne vært der en måned. Men det er jo bra å være forberedt 🙂

Jeg vil anbefale alle å leie bil, om du drar dit, så du kan være fleksibel og få med deg mest mulig, for mange severdigheter ligger utenfor gangavstand om du har base i Reykjavik. På selve bursdagen gjorde vi nettopp det, vi kjørte rundt nesten hele dagen, så noen fantastiske vannfall, og badet i et naturlig badebasseng, midt oppi fjellene. Det er en av tingene Island er mest kjent for, sine varme kilder.

island

norway-seafoods_1

norway-seafoods_5

Vi bodde inne i Reykjavik, så om kvelden spiste vi på en av de beste restaurantene vi noen gang har spist på. “Kol” heter den. Kåret til den beste cocktailbaren, i tillegg til masse bra anmeldelser på maten. Iblant er det litt skummelt når man hører mye bra om et sted fordi det er lett å bli skuffa. Men jeg hadde lest så mye om denne restauranten at jeg nesten følte meg sikker på valget, tross min svakhet i nettopp det å ta valg. 

Men, det ble altså suksess. Virkelig vellykket. Drinkene vi fikk var himmelsk gode. Spesielt Filip sin. Det var en old fashion med et hint av sjokolade. Så vi drakk en drink før vi fikk et skalldyrfat på bordet hvor det kom dampende røyk opp, som en indikasjon på en vulkan. Fatet var fylt av sashimi og blåskjell, scampi, rogn og hummer. Og to ulike aioli. Jeg får vann i munnen bare jeg tenker på det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen etter sto vi opp tidlig for da skulle vi ri. Jeg har ridd en gang før, Filip to. En dag håper jeg vi er gode nok til å ri så vi kan ri innover sletta alene på hver vår hest, helst våre egne. For herregud så gøy og deilig det er å ri. Det er en følelse av frihet, å sitte på hesteryggen gjennom skog og fjell, du kommer i kontakt med kroppen og får virkelig brukt både kropp og sjel, i de beste omgivelser. Stedet vi red het “Eldhestar”, og anbefales absolutt, de har mange ulike tur alternativer alt ettersom nivå og ønske. 

norway-seafoods_2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den blå lagune sto og på plakaten den dagen. Det er kanskje litt turist aktig, men fint å få oppleve. Før vi dro til den blå lagune spiste vi hummersuppe på en restaurant nede på brygga i Reykjavik. Jeg visste ikke det før jeg begynte å lese om Island og Reykjavik, men de er spesialister på hummersuppe, i tillegg til at de har veldig mye bra lokal sjømat. Få supper slår hummersuppe, spesielt etter en tre timers ridetur. 

To timer plasket vi rundt i varmt blått vann på den blå lagune, med ansiktsmaske og drink i hånden. Været på Island skifter hele tiden, så vi opplevde både sol, skyet himmel, regn og haggel i løpet av tiden vi var i vannet. Ganske eksotisk. 

Island, det vil jeg anbefale til alle. Det er så vakkert, så rått og overveldende og fantastisk, det finnes ingen natur som ligner den som er på Island. Våre to intense døgn var over på null komma niks, og på flyet hjem satt en fornøyd bursdagsgutt og en fornøyd arrangør og tenkte på alt vi ville gjøre neste gang vi skulle til Island. For vi skal tilbake. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12 comments

 1. Herregud! Jeg vil til Island! Dere kler det landet latterlig godt.

  1. Det er fantastiskt, vi føler oss litt hjemme der 😉

 2. Åå, så fint! Jeg har sagt til kjæresten min at “jeg vil reise til Island” nesten hver dag i ukesvis nå. Kjenner at frisk luft og fossefall tiltrekker meg, og jeg har så uendelig lyst å få oppleve fantastiske island. Har sett på flybilletter, og ser at prisen der er overlevbare, men sliter mer med å finne et bra hotell. Hvilket bodde dere på, og er det å anbefale?

  1. Hei Nora! Skjønner du vil til Island, og perfekt tur å dra med kjæresten. Jeg opplevde faktisk akkurat det samme, at det var overraskende vanskelig å finne et koselig og ålreit hotell prismessig i Reykjavik. “Kex” hostel fikk jeg anbefalt, men det var fullt da jeg booket. Vårt hotell het Hotel Hilda, det var veldig koselig, men ikke bra frokost.. Ellers bodde Filip på et hotell som het “room with a view” forrige gang han var der. Lykke til! 🙂

   1. Takk! Kex-hostel så veldig fint ut, og prisene var svært greie. Så spørs om det ikke blir en tur dit i løpet av det kommende året:-) Og hvis det ikke er ledig, har jeg nå et par andre alternativer.

    Må også si at jeg har tenkt på jordskokksuppen din i ukesvis nå, og bare ventet på at det skal komme norske jordskokk i butikkene.. Gleder meg sånn til å prøve den ut!

    1. Så bra! Jeg har og fått litt suppe sug nå som høsten kommer krypende, det er så deilig om kvelden 🙂

 3. Dere er fine <3

  1. Annis <3

 4. Hei,

  hvor på Island er bildet med bassenget tatt?
  Skal en tur til Island neste måned 🙂

  1. Hei Tone! Stedet heter Seljavallalaug, cirka to timer med bil fra Reykjavik. Hveragerði er en annen hot spring, som er helt naturlig, alltså ingen pool, den ligger kun en time fra Reykjavik, der var vi aldrig men tror det er veldig bra. God tur 🙂

 5. Hei! Hvilket selskap leide dere bil fra og hvor mye kostet det? 🙂

  1. Hei! Vi leide fra Sixth, men de var faktiskt bedrøvlige på service, så vil ikke rekommendere dem. Men jeg tror alle bilselskap runt flyplassen er ganske lik i pris. Priset beror framførallt på hvilken type bil du velger 🙂

Leave a Reply