Toast om kvelden

Denne høsten har vi begynt å spise middag riktig så tidlig i forhold til hva vi har pleid. Det må man jo etterhvert når man har små barn som selv skal ha middag, og i tillegg kjenner både Filip og jeg at det faktisk er veldig deilig å spise tidlig nå som det blir mørkt allerede klokka fire… Er liksom ingen grunn til å sitte å vente til kvelden kommer, vi er begge sultne klokka fem, og så får man mer ut av resten av dagen og kvelden. Føler vi.

Men, når man spiser såpass tidlig middag blir man lett småsulten og sugen på et eller annet godt når kvelden kommer. Heldig for oss er jo jeg veldig glad i aftens, så endelig en topp anledning til å lage en god aftens titt som tett.

Det skal sies at det ofte blir to knekkebrød med brunost. Det er ikke sånn at vi disker opp med lekre retter hver kveld, tross alt. Men i blant, når overskuddet er der og man kanskje til og med har trent litt yoga eller lignende rett før, da er det deilig å lage, for eksempel en rista toast med masse godsaker på.

Vi har nesten alltid godt surdeigsbrød her hjemme. Vi spiser mye brød gjennom dagen og det er ikke så mye som slår godt surdeigsbrød, vil jeg si.

“Ille” brød har vi lenge villet prøve, men det ligger ikke helt i nærheten av her vi bor, og så ivrige er vi ikke at vi drar ti sentrum for å kjøpe brød. Desto gladere ble jeg da jeg var innom Gutta på Haugen og så at de har begynt å selge surdeigsbrødene fra “Ille”. De er virkelig fantastisk gode.

Forrige helg ble det kjøpt inn både den ene og andre gode osten og skinka her i heimen, og med mange deilige osterester i kjøleskapet, pluss godt brød har du grunnlaget for en nydelig toast.

Ingredienser

Skiver av surdeisgbrød, så mange du vil spise 

cherrytomater 

marinerte artisjokkhjerter i olje 

bladpersille 

olivenolje 

avokado 

chiliflak 

flaksalt 

en hvit klassisk chevre 

Tilberedning 

Sett ovnen på 225 grader. Legg osten i en ildfast form, (ta heller litt for mye ost enn for lite, erfaringsmessig spiser man mye varm ost). La osten gjennomvarmes til den er gyllenbrun på toppen. 

Rist skiver av surdeigsbrød. Hell over litt olivenolje, og legg på skiver av avokado, oppkuttede cherrytomater og artisjokkhjerter. Bruk en skje og legg den varme chevren over grønnsakene. Topp med oppkuttet bladpersille, chiliflak og flaksalt. 

Leave a Reply