Tomato tomato

BlvckSkin_1

Jeg vil kalle meg selv en tomat ekspert. Man blir ofte bra på ting man henger seg opp i, og jeg har gjennom årene hengt meg litt opp i tomater. Lite slår smaken av en bra tomat. Det er heller ikke så mye som kan være så smakløst som en tomat. Når jeg er i Italia eller Frankrike spiser jeg tomat på nærmest alt, men her hjemme blir det mye mindre tomat en jeg egentlig vil. Det  er helt enkelt fordi Norge ikke er et land hvor det egentlig funker å avle tomater foruten en liten stund på sommeren, så de blir importert. De store, kjøttfulle tomatene du får utenlands får man ikke tak i hjemme, men det finnes absolutt gode smakstomater hele året, de er bare veldig dyre – i forhold til det jeg egentlig ønsker å bruke på en enkel grønnsak.

Men, når jeg kjøper tomater, da kjøper jeg de som smaker. Ellers mener jeg man heller kan spise agurk. De beste tomatene får du i de små selvstendige grønnsaksbutikkene som ligger rundt omkring i byen. Tomater som er i klase har mer smak en de uten klase. I tillegg kan du lett lukte om en tomat er smakfull, eller ikke.

Utover tomat er jeg over gjennomsnittet glad i ost, og avokado. Så, hva er vel bedre da en å kombinere alt det man elsker? Det har jeg her gjort med den klassiske Caprese salaten, laget min vri – og det er en utmerket kombinasjon.

Du trenger: 

1 liten klase tomater 

1 buffalo mozzarella 

1/2 avokado 

x-tra virgin olivenolje 

basilikumblader 

surdeigsbrød eller baguett til servering 

BlvckSkin

BlvckSkin_3

Sånn gjør du: 

Kutt tomatene i litt tykke skiver, deretter osten og avokadoen. Legg lagvis på et fat tomat skiver, mozarella ost, og avokado. Hell over olivenolje, salt og topp med basilikumblader. Server med balsamico sirup og brød, enten som en enkeltstående lunsj eller som forrett. 

BlvckSkin_4

2 comments

  1. Fine bukser! Hvor er de fra?

Leave a Reply