Tomatsalat i høstfarger

Å som jeg elsker høsten – både de kalde sure dagene og de milde solfylte dagene. Det er nok særlig fargene jeg er så glad i, det er jo helt magisk om man tenker etter, at naturen forvandles som den gjør gjennom året.

Vi snakker en del om tilstedeværelsen her hjemme, det å fokusere her og nå, ikke i fortiden, framtiden, eller mentalt være andre steder enn der du er. Tiden vi lever i er utfordrende på den måten fordi vi hele tiden er tilgjengelige og har muligheten til å være hvor som helst i hele verden – hele tiden, gjennom internett og sosiale medier.

Desto viktigere er det å være bevisst, og ta pauser der du bestemmer deg for å koble av. For eksempel når man går en tur i skogen, eller når du lager og spiser mat. Jeg tenker mer og mer på disse tingene, og kanskje naturlig nok ekstra mye nå som vi har fått barn. Fordi jeg vil at Louis skal vokse opp å føle jeg er like tilstede med ham, som mamma var tilstede for meg på 80 tallet.

Det er også blitt lett å lengte etter alt som ikke er her og nå fordi vi ofte overeksponeres av inntrykk, og så glemmer man helt å se det fine i det enkle som alltid er rundt oss. Som fargene på trærne om høsten. Eller fargene på tomatene jeg kjøpte med hjem i dag. Litt som høsten var de, gule, rødbrune og oransje.

Deilige tomater i en fargeskala som gledet meg, og som ble til en nydelig salat med buffalo mozarella. Sammen med litt pasta fra gårsdagen var middagen i boks. Og en slant vin, for det er en annen god ting med høsten, et lite glass rødvin foran peisen.

Ingredienser til 2-4 pers alt etter som det er tenkt som forrett eller hva man har ved siden av 

ca 4 store tomater i ulike farger 

1 god klump buffalomozarella 

Opphakket basilikum 

God olivenolje

Flaksalt

Sort pepper 

Tilberedning

Skyll og skjær tomatene i båter. Hakk basilikum i små biter. Legg tomatene i et stort fat/bolle og bland inn basilikum. Legg mozarella i midten på salaten. Dryss over god olivenolje, salt og pepper.

Leave a Reply