Torsk med chorizo

Jeg nyter dagene her hjemme med lille Louis. Han vokser så fort, og oppdager verden litt mer for hver dag som går. Det er så fantastisk å få oppleve alt som skjer, og se ting gjennom hans øyne. Jeg føler meg litt mindre rastløs etter jeg fikk barn, og det er deilig. Man må liksom senke tempoet litt når man har baby, og da kan man like gjerne nyte det.

Så i dag, etter x antall runder med klesvask, klesrydding og annen rydding innimellom Louis fokus gikk vi ut i den kalde vinterdagen og fikk blåst litt frisk luft inn i lungene. Heldige er vi, som har fire forskjellige årstider.

Pappa svingte forbi  på middag og han sa han føler han kommer ut og kjenner på verden hver morgen når han går ut, til det været som måtte møte ham. Det syntes jeg var en fin måte å se det på.

Torsk med sprøstekt chorizo forvandler en i utgangspunktet litt kjedelig fisk til noe magisk godt. Sammen med dampet brokkoli toppet med ristede mandler og en pure av persillerot og potet har du en “svårslagen” middag, som det heter i Sverige.

Ingredienser til 3 pers 

3 torskefileter 

chorizo – mengden avhenger av hvor mye strø du ønsker over, jeg pleier å kjøpe en ca 300 gram og steke hele, det blir sjeldent til overs.

1 brokkolihode 

1 persillerøtter 

2 poteter 

matfløte 

smør

salt 

chiliflak 

ristede mandler 

Tilberedning 

Sett ovnen på 200 grader. Skrell og kok persillerot og poteter. Når de er nesten ferdigkokt har du oppi brokkoli som kun trenger et par minutters koking. Dryss over litt chili og salt på torskefiletene før de bakes i ovnen ca 10 minutter til de er gjennomkokt.

Mos persillerot og potet sammen med en klatt smør og en dæsj fløte. Her er det fint å begynne med en skje eller to av hver og så kan du smake deg fram. Jeg bruker også litt av vannet grønnsakene kokte i, for å tynne ut pureen, men pass veldig på at den ikke blir for tynn! Smak til med pepper og salt. 

Kutt chorizo i små biter og stek i rikelig med smør. Hakk ristede mandler. 

Legg en klatt persillerot og potetpure på hver tallerken, en brokkolistilk med litt ristede mandler, og torsken – med chorizo sausen over. 

Bon apetit 🙂

Leave a Reply