Trioen bak Dapper

Hver og en kjente de hverandre litt, men sammen alle tre hadde de ikke vært, da de bestemte seg for å starte butikk og satse på det de kunne og likte best, nemlig barbering, sykler og klær. De gjorde alt selv, pusset opp, innredet og jobbet dag og natt. Idag, 2 1/2 år etter har de fire butikker i Oslo; et sykkelverksted/butikk, to barbersalonger, og butikken der det hele startet, Dapper, som i disse dager utvides til dobbelt størrelse med både butikk og salong. Vi møtte gutta som er levende ekspempler på at hardt arbeid, kunnskap og lidenskap kan få en dit en vil.

DapperPelsPels-FilipLoebbert1 copy

Erlend (fra venstre) er hovedansvarlig for klær, Andreas for barberavdelingen og Johan for sykkelbedriften.

Hvordan vil dere beskrive Dapper? “En bastion av moderne urbanitet”, ler Johan. Erlend følger rask opp; Nei, men mange tror nok vi er litt mer pretensiøse en vi er. Tanken er egentlig bare å lage en bra butikk for menn. Da guttene startet Dapper for  noen år siden var det betydelig mindre utvalg for menn, både av klær, barber saker og sykler. Det har generellt skjedd mye i Oslo by siden 2009 sier Erlend, og mener det fortsetter å akselerere. Restauranter, cafeer og nye butikker dukker jevnlig opp. Mange våger å satse på egne konsepter noe de alle tre syns er veldig berikende for Oslo, som i mange år er blitt sett på som den klassiske “lillebroren”, men med et potensiale som nå er i ferd med å blomstre for fullt.

Untitled-1De snakker om Dapper som en butikk med fokus på kvalitet og er viktige med at folk ikke bare skal tro det er hippt og kult. Det ligger både kunnskap og erfaring bak alle elementene i virksomheten. Andreas forteller om den gangen han syklet fra Nordkapp til Sør Afrika på et Brooks sete. I snøstorm, og i 50 varmegrader i Sudan – skinnsetet funker fortsatt. Men hvordan er det egentlig å drive en bedrift sammen som 3 venner? “Vi holder det profesjonellt”, sier Johan. Like preferanser og formeninger om ting mener han er nøkkelen til et godt sammarbeid og fungerende bedrift.

DapperPelsPels-FilipLoebbert_3

 For mange kan en barbersalong høres litt gammeldags ut. Det ville guttene motbevise. Problemet i Oslo var at det ikke var et marked, men at det ikke fantes noen ordentlige herrefrisører. I mange andre land som England, Italia, Usa og Spania har man holdt barberkulturen i live med dedikerte herrefrisører som også kan barbering. “Det er mye takket være Salvador Chanzá, vår eminente frisør fra Spania, at det har gått så bra. Hans dedikasjon og kunnskap om faget. Han er medeier i Pels pels, som er skilt ut som egen salong”, forteller Erlend.Untitled-1Vi stakk innom Pels pels for å se hvordan en barbersalong i dagens Oslo ser ut. Vi ble tatt vel imot av Salvador og hans kollegaer. Det var som å komme inn på et sted der tiden sto stille. Det tok ikke lang tid før man ble beruset av miljøet som salongen gav. Her var det ingen stress, bare fokus og grundig arbeid. At dette er blitt populært i dagens samfunn og en tradisjon å ta vare på ble veldig tydelig, etter vårt møte med Salvador Chanzá.

DapperPelsPels-FilipLoebbert_5-copy-2

Dapper ligger i Norde gate 13, nederst på grunerløkka i Oslo. Her får du klær og barber utstyr. Vel verdt et besøk om du er i nærheten. Pels pels ligger i Storgata 27.

Leave a Reply