Tunfiskrøre til lunsj

På tirsdag skrev vi om et deilig alternativ til lunsj på cafe, når sola skinner og faktisk har begynt å varme litt. Og mens vi er inne på dette med lunsj fikk jeg lyst til å lage en tunfiskrøre. Det er veldig praktisk å ha stående i kjøleskapet, eller noe man lett kan ha med seg på jobben om du har felles kjøleskap – så har du både en sunn og deilig røre å smøre på brødskiva. Tunfiskrøren jeg laget er ganske enkel, så kan man ha det man vil av topping på. Alt fra Jalapeno som Filip liker, (gjør smaken sterkere), eller avokado som jeg er glad i. Du kan også ha litt grønn salat under, eller noen gode tomatskiver.

I morgen reiser vi til Sverige for en uke, det gleder vi oss til. Da skal vi gå lange turer på landet og ved havet, pluss få litt tid inne i Göteborg by, som har så mange koselige cafeer, spisesteder og områder jeg ennå ikke har sett som Filip skal vise meg. Vi tenker å lage et innlegg derfra og om litt tips hvis du skal til denne koselige byen.

Men før det er det trening og møter og tunfiskrøre til lunsj!

Ingredienser

ca 200 gram hermetisk tunfisk 

1/2 oppkuttet rødløk 

2 ss rømme 

1 ss sennep 

1 ss majones 

1 ss olivenolje 

1 klype sort pepper 

1 klype salt 

1/2 fedd hvitløk (kan sløyfes om du synes det blir for sterkt, men det gir bare en liten piff mener jeg) 

Tilberedning 

Det finnes svært mange ulike typer hermetisk tunfisk. Jeg har, siden jeg var tyve år handlet tunfisk på de mindre grønnsaksbutikkene som ligger rundt i byen. De som er en tre pakning med små tunfiskbokser i olje. De er uten tvil de beste, og om du ikke har smakt de før vil jeg anbefale deg  å prøve for det kan nesten ikke sammenlignes med den standard tunfisk i vann/olje som du får på matbutikken. Den tunfisken i de små tre pakningene er så god at du kan ha den rett i salaten, men den er også det jeg bruker her i denne oppskriften. Om du ikke får tak i det funker vanlig tunfisk på boks helt fint siden det er mye annet som skal blandes i denne røren. 

Ha tunfisken i en bolle, og tilsett de resterende ingrediensene. Bland alt godt sammen og ha det i en beholder. Legg en god mengde på ditt favorittbrød og topp med det du liker best av grønt. Avokado og chiliflakes er veldig godt sammen! 

God torsdag 🙂 

 

 

 

5 comments

  1. Tror det der må ha smakt ganske så fortreffelig! ? Vet du hvor lenge den røra holder seg I kjøleskapet?

    1. Hei! En uke burde den i alle fall holde fint 🙂

  2. Tunfiskrøre er supergodt? prøv litt skviset sitron i neste gang!

    1. Det passer selvfolgelig veldig godt til 🙂

  3. Kan anbefale tunfisk i olje fra Smak av Italia på Vulkan 🙂

Leave a Reply