Tynnbrød med chevre og granateple

Hei der kom snøen for fullt. Bare noen dager til jul er det jo nå, for i min bok begynner jula 1 desember. Da er det adventskalender, julemusikk, julepynt i byen og førjulsstemning. Jeg elsker førjul og jeg elsker jul – og ingenting er bedre da enn at desember bringer med seg snø. La oss bare håpe den varer litt.

Vi hadde til og med snø da vi var på hytta forrige uke, det er ikke så ofte snø der men en dag våknet vi opp til full snø på hele øya og da var det bare å dra vogna med Louis gjennom snøgrodde terreng i skogen.

Maten vi har laget i dag minnet litt om snø, i alle fall passet den til en hvit ettermiddag og kveld. Jeg elsker de ulike variantene av nan brød de selger på grønnsaksbutikken vi alltid handler i. De er tynne, billige, og smaker helt nydelig i ovnen med alt slags ulik topping på. Vi pleier å kjøpe de som er ca like store som en liten pizza, men i dag kjøpte vi den pakken som har mer form som pitabrød. Toppet med karamelisert løk, chevre og granateple, ble det både saftig, vitaminrikt og godt. Vi hadde grillet ørret og spinat ved siden av, det kan anbefales – men som en snacks eller en aftens er de supre alene!

Ingredienser 4 personer 

4 små nanbrød/tynne pitabrød 

1 granateple 

2 små gule løk 

Ca 200 gram chevre 

Seterrømme 

2 ss smør 

2 ss honning 

litt olivenolje 

Tilberedning

Sett ovnen på 200 grader. Smør et tynt lag rømme på hvert brød- og legg dem på en stekeplate. Kutt løken i tynne skiver og stek den på lav varme i smør og honning til den er gyllen. Fordel deretter løken utover de fire brødene. Skjær chevre i skiver og legg oppå løken. Stek brødene midt i ovnen ca 10-15 minutter til osten er smeltet. Skrell granateple og topp hvert brød med masse granateplekjerner og en dæsj olivenolje til slutt !

 

Leave a Reply