Tynnbrød med deilig topping

DSC02526

Filip var bortreist i helgen så Bøtte og jeg holdt fortet her hjemme, kjøpte blomster til verandaen sammen med Mamma, gikk lange turer i skogen og ved havet, og hadde storrengjøring. På lørdag var jeg på den norske turbandagen, i Oslo sentrum med noen venner. Et utrolig flott arrangement, som er en gang i året om våren, det burde du sjekke ut om du bor i Oslo traktene.

I dag har været her vært svært forvirrende. Sol og regn, mer regn, og sol igjen, om hverandre. Merker jeg er i overkant klar for vår, sol og varme, så jeg har lukket opp veranda døren hver gang sola har tittet fram, satt fram blomster, for så å måtte stenge den og ta blomstene inn når det begynte å pøse ned… Det ble altså ingen utelunsj som planlagt, men det ble en smakfull lunsj. Forrige mandag laget vi et grovt tynnbrød med laks og chevre til middag. Det var så deilig at vi fikk lyst å lage flere varianter. Så i dag ble det en lunsj variant med litt mindre brød, omtrent like store som lomper, med masse deilig topping. Stekt sopp med koriander og chevre på halvparten, avokado med reddiker og pesto på den andre. Funker like fint til en enkel middag eller kvelds også.

DSC02502 DSC02516

Du trenger: 

2 kopper sammalt hvete 

1 kopp lunkent vann 

50 gram gjær 

Salt 

Olje 

Champignon 

Avokado 

Reddiker 

Koriander 

Smuldret chevre 

Smør 

Hvitløk 

Pesto (Oppskrift på hjemmelaget pesto finner du under innlegget Pasta pesto) 

DSC02525

Sånn gjør du: 

Bland mel og gjær, ha i lunkent vann (37 grader) og bland sammen. Tilpass med mer mel om det trengs, så deigen blir fast til å jobbe med. Kna den lett og la den heve under klede på et lunt sted til ca dobbel størrelse. Sett ovnen på 200 grader og kjevle deigen til 4 flate brød. Legg de på en stekeplate og stek i ca 10 minutter. Ta brødene ut av ovnen, og avkjøl på rist. Kutt champignon og stek i en panne med en god klatt smør, og kuttet hvitløk. Til 2 brød trenger du ca 8 halvstore sopp, og 2 hvitløksfedd. Jeg bruker oftest olje når jeg steker, men visse ting blir best med smør. Champignon er en av dem. Legg den stekte soppen på 2 av brødene, og dryss over frisk koriander og smuldret chevre. Så kutter du avokado og reddik i skiver. På de to andre brødene legger du skivet avokado først, reddik over, og så noen skjeer med pesto på toppen. 

Håper det smaker!

Leave a Reply