Vannmelon suppe !

På bursdagen min tok Filip meg ut på middag på vår naborestaurant, etter en deilig dag full av overraskelser og aktiviteter. 

I blant er det aller beste som finnes om man skal spise ute å gå et sted lokalt, det føles så avslappet og fint at man bare kan tusle ut døra og bort til en restaurant og så tusle hjem når man er ferdig. Dessuten gir det deg en følelse av tilhørighet synes jeg- å ha lokale steder rundt der man bor som man går til. Da føler man virkelig at man hører til, i hjemmet og i nabolaget sitt. 

Denne restauranten er bitteliten, koselig, intim og med en liten meny som skifter innimellom. Da vi var der sto vannmelonsuppe som en av rettene. 

Da jeg var liten likte jeg merkelig nok ikke vannmelon, egentlig veldig rart fordi jeg likte mer eller mindre alt annet… Kanskje fordi den fort ble melete og jeg virkelig ikke liker frukt som er melen. 

Men, denne suppa så så interessant og spennende ut, at jeg bestemte meg for å teste. Det sto at den hadde ingefær i og lime og i bunnen av suppa lå det fetaost biter. Den smakte altså så nydelig. Frisk, søt, syrlig og full av sommerlige smaker. 

Så, derfor bestemte vi oss for å prøve å lage den hjemme i dag, og den ble topp den også. Jeg har ikke oppskriften fra restauranten men har smakt meg fram med smaken fra tirsdag kveld sterkt i minne. 

Det er en helt perfekt forrett, eller en del av en lunsj. 

Ingredienser til 4 pers 

1/2 vannmelon 

1 lime 

1/2 sitron 

2 SS presset ingefærsaft 

1 teskje salt 

1 teskje chiliflak 

2 ss olivenolje 

1/2 kopp, (ca 1 1/2 dl) rosévin 

1 liten kopp isbiter (kan sløyfes)

Koriander 

Fetaost 

Smør og brød 

Tilberedning 

Kutt vannmelonen i biter og ha den i en stavmikser. Kryst oppi sitronsaft, limejuice og ingefær. (Du kan bruke en hel ingefærbit om du vil, da skal den være ca like stor som en spiseskje. Ellers kan du presse ingefær med en hvitløkspresse, eller kjøpe ingefær juice.) Ha vinen og oppi blandingen. 

Om du ønsker isbiter kan du ha det i stavmikseren – eller ha hele biter i til slutt. Det er mest for å gjøre suppen kald- ikke for å ha ekstra vann i. 

Miks ingrediensene til den er blitt til suppekonsistens. Ha oppi salt og chili pluss olivenolje. Rør rundt med en skje og smak eventuelt til med mer krydder. 

Hell suppa i skåler og legg over frisk koriander og biter av fetaost. 

Server gjerne med godt brød og smør til

Leave a Reply