Vårinspirert salat

Da EAT foundation tok kontakt med oss og spurte om vi ville bidra på Instagram med deres “planetaryhealthchallenge” var vi ikke så vanskelige å be. Først og fremst fordi tallerken modellen EAT legger fram går hånd i hånd med maten vi lager og spiser.

Det å kunne nyte god mat, full av smak og næringsstoffer, samtidig som du vet du tar vare på både kropp og miljø er jo noe de fleste sikkert gjerne vil, og det er egentlig ikke så vanskelig. Det handler vel bare om å ha en bevissthet rundt hvor maten du kjøper og spiser kommer fra, samtidig som du forsøker å spise litt mindre animalske produkter og litt mere grønt.

Som i denne salaten, hvor vi har økologisk kylling, så er grønnsakene, osten og quinoa like stor del av retten som kyllingen. Det syns jeg ofte er det beste, også smaksmessig.

Så, her kommer oppskrift på en deilig, smaksbombe av en salat, inspirert av våren, med miljø og kropp i tankene – stappfull av godsaker.

Ingredienser

Økologisk kyllingfilet med skinn, 250-300 gram
1 pakke haloumiost
Noen never babyspinat
Noen never ruccola
To store smakstomater
2 dl quinoa
1 avokado
Dressing; x-tra virgin olivenolje, eddik
Chiliflak
Salt
Pepper

Tilberedning

Sett ovnen på 225 grader. Legg kyllingfilet med skinnet opp i en liten ildfast form og dryss over litt salt og chiliflak, samt noen dråper olje. Bak kyllingfileten i ca tyve minutter til kyllingen akkurat er gjennomstekt og skinnet sprøtt. Ta ut og riv i mindre biter når den er litt avkjølt.

Skyll salaten og legg på et større serveringsfat. quinoa i kaldt vann før den skal kokes. Kok opp 1 del quinoa med 2 deler vann i en gryte.

Stek haloumiost i skiver, til de har stekekant på begge sider i en panne med litt olje.

Kutt avokado og smakstomater i skiver.

Legg quinoa over salatmiksen, før du har på kylling, avokado, tomater og haloumiost. Hell så over god olivenolje og litt eddik, – helt til slutt salt og pepper.

2 comments

  1. Så godt dette ser ut! Blir alltid inspirert av oppskriftene deres, håper dere vil ta en titt på min blogg også.

    1. Hei Nora. Så hyggelig å høre. Og så fin blogg du har, den får vi hålla koll på 🙂

Leave a Reply