varm sjokolade i heimen

_dsc1583

En venninne sa en gang at hun ikke skjønte opplegget med at mandager skulle være så sunne. “Det er jo på mandager man virkelig har behov for litt kos”! Det er jeg egentlig helt enig i. Mange tenker at man skeier ut i helga for så å være mer strikt når uka starter. Men personlig liker jeg ikke så godt den typen tankegang. 

Her hjemme koser vi oss når vi kjenner for det- uavhengig av om det er lørdag eller mandag. Det handler bare om balanse. 

Varm sjokolade- det passer egentlig alle dager når det er vinter og kaldt. Man har vel alltid lyst på en kopp ordentlig god kakao? 

_dsc1627

Kakao er drikken man kjøper når man går på ski og kommer fram til en liten stue. Det er det barna ofte får når de vokse drikker kaffe. Og det er kosedrikke på cafe. Men det kan også lages veldig deilig hjemme, til og med med en ekstra piff som vi har gjort i denne oppskriften. 

Det har vært litt sjukestue her noen dager, og da blir alt som inkluderer chili og ingefær svært kjærkomment. 

naturbilder_1

Varm sjokolade med et hint av chili er skikkelig godt, varmende og hjelper mot alt 😉 

I går leste jeg faktisk at sjokolade letter på stress og gjør deg glad. Det tror jeg stemmer. Mørk sjokolade spiser vi nesten hver eneste dag – og det er veldig deilig å bruke til kakao også, istedenfor pulver. 

Jeg har oppi litt pulver her og, bare for å forsterke kakaosmaken ennå mer. 

Så god mandag, og lag deg en kopp varm sjokolade med chili og vanilje.

_dsc1589

Ingredienser 

1 plate mørk sjokolade (min 40% kakao) 

1 vaniljestang 

1/2 liter helmelk 

2 teskjeer kakaopulver 

1/2 teskje chilipulver (ikke toppet) 

1/2 kopp vann 

_dsc1638

Tilberedning

Bland kakaopulver, chilipulver og vann i en gryte. Varm opp blandingen og ha oppi sjokoladeplaten som du knekker i biter. Smelt sjokoladen, og spe på med melk litt etter litt mens du visper rundt. Skjær en vaniljestang i to på langs og skrap ut innholdet med en skje. Ha det oppi kakaoen, sammen med resten av stangen som bare skal gi smak. 

Ikke la kakaoen koke- den skal bare varmes helt til kokepunktet. Smak deg fram med mer melk om du ønsker den tynnere. Du kan også ha i litt sukker om du vil ha den mer søt! Ta ut vaniljestangen og ha kakaoen i favorittkoppen din. 

NB veldig passende å drikke mens du ser på en god film eller TV serie 🙂

3 comments

  1. Er så glad i bloggen deres ❤️ Har du noen gode tips til hvilket kakaopulver som fungerer best? God klem Maria

    1. Hei Maria! Så utrolig koselig å høre <3 Jeg bruker som jeg skrev mest ekte sjokolade, men av kakaopulver bruker jeg et som er 100% kakao, det siste jeg kjøpte het Confecta, mørk bakekakao 🙂

Leave a Reply