Våromelett

Det er en rar følelse som treffer meg hver vår. Det kan nærmest beskrives som en befriende lettelse, der alt det praktiske i livet blir littegrann enklere.

Bak i hodet surrer en stemme som hvisker til meg at det er viktig å huske på at vi er heldige som er friske, og at man skal sette pris på det som er, uansett vær og vind. Det er fint med den stemmen, og viktig, så klart. Men det er også et faktum at jeg blir lettere og gladere når sola varmer og morgen og kveld er lyse. Når barnet mitt kan leke ute i bakgården med en bukse og genser uten ullklær over og under, og jeg kan være der sammen med ham uten å fryse.

Banalt, kanskje. En realitet? Absolutt. Våren er deilig, den er klar, den er varm og den er velkommen. Så får man bare la seg rive litt med, og heller tenke på at det kanskje er kontrastene som gjør den så ekstra deilig.

Når det kommer til maten prøver jeg alltid å finne på enkle og gode retter å lage til hele familien gjennom hverdagene i uka. Jeg har ikke all verdens kapasitet eller tid til å lage de mest avanserte middagene, men jeg vil vi skal spise sammen med Louis, og jeg vil vi alle skal få i oss god næringsrik mat som smaker godt – gjennom en samlende stund, som middagen er.

Omelett og avokadotoast tenker man kanskje fort på som lunsj, men det er like fint til middag. I dag laget jeg omeletten i en ildfast form. Jeg blandet egg, melk og litt olje i en bolle, hadde oppi skiver av squash, litt fetaost, salt og pepper før blandingen ble helt over i formen. Så la jeg hele klaser med cherrytomater på toppen – inn i ovnen på 200 grader til egget er stekt og toppen gylden.

Louis elsker egg, og omelett er en perfekt ting å lage som passer til både voksne og barn. Ved siden av hadde vi avokadotoast. Surdeigsbrød ristes, toppes med skivet avokado, litt chiafrø og pinjekjerner. God olivenolje og flaksalt.

Deilig, lett og sunn middag som lages på kort tid 🙂

Leave a Reply