Vinho Verde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter frokost idag kjørte vi til byen Guimarães, som ligger en times biltur fra Porto, litt lengre nord i Portugal.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Guimarãis er en av de vakreste byene jeg har besøkt. Den eldste delen av byen er restaurert – så tett opptil hvordan den så ut originalt. Den gamle delen er også i en prosess om å bli helt bilfri, så det var en drøm å vandre rundt i de brostensbelagte gatene, se på de historiske bygningene, og de nydelige husene som ligger tett i tett bortover veien. På et av de mange små torgene er det perfekt å sette seg ned, drikke lokal vin og spise ost. Det gjorde vi. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Guimarãis er kjent som Portugals fødeby, og på muren på utsiden av gamlebyen står det inngravert med store bokstaver:” aqui nasceu Portugal”, som betyr Portugal was born here. 

Vi spiste en lang lunsj, bestående av typisk portugisisk mat, blant annet frityrstekt torsk, skinker og oliven, og blekksprut for viderekomne. Vi hadde også vinsmaking av masse forskjellige deilige hvitvin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinho Verde er portugisisk for grønn vin. En grønn vin kan være både rød- og hvitvin, det betyr bare at vinen er ung, istedenfor moden. Fellesnevner for smaken er lette, friske og syrlige viner, ofte med et hint av bobler. Egenskapene hos vinen er preget av at klimaet i Vinho Verde distriktet som er kjøligere sammenlignet med mange andre vinplantasjer. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er første gang vi er på en tur med vin i fokus. Det er så gøy, smakfullt og lærerikt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå sitter vi på hotellrommet vårt i et magisk gammelt hus langt ute på landet- nesten ved grensen til Spania. Det er en vingård som også er hotell- og restaurant. Solar de Serrade. Vi var heldige med været, det er varmt og sol så vi fikk en kveld her nå med det vakre lyset bare et landskap i disse omgivelsene kan skape. Middagen i kveld besto av det beste jeg kan tenke meg. Salater, oster, grønnsaker, fisk, brød, og vin. Den ene hvitvinen vi smakte kan man få tak i på vinmonopolet i Norge. Solar de serrade heter vinen, akkurat som gården.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Leave a Reply