Vintermorgen med granola

Sånn. Der kom vinterekulda til Oslo også. Slår sjelden feil det der- akkurat når man virkelig begynner å lengte etter vår, sol, lysere kvelder og litt varme, da blir det kaldt 🙂

Men heller – 10 grader og frost enn plussgrader og sørpe. Alle dager i uka for min del. 

Jeg merker på kroppen at det ikke er så mye C- vitaminer å hente ute, så da får man passe ekstra på å få det inn i kroppen.  Vi har spist mye kiwi den siste tiden- det er så godt, både å spise med skje ved siden av frokosten, og å ha oppi for eksempel en granola. Kiwi omtales som “fruktene dronning” og er stappfull av vitaminer og næringsstoffer som kroppen trenger. Spesielt C vitaminer. 

Så i dag laget jeg en deilig vintergranola bestående av havregryn, sesamfrø, hasselnøtter og solsikkekjerner, i tillegg til kokosolje og agavesirup. 

På toppen hadde vi en tykk naturellyoghurt, kiwi, blodappelsin (som er en annen vinterfavoritt), banan, kokosflak og hjemmelaget eplesyltetøy. Det ble så godt, spesielt sammen med sort kaffe – som jeg endelig har begynt å like. 

Ingredienser 

4 dl havregryn 

3 dl solsikkekjerner 

2 dl hasselnøtter 

1 1/2 dl sesamfrø 

10 SS kokosolje 

8 SS agavesirup 

1 teskje salt

Dette blir mer granola enn til en frokost, så da kan du ha det stående i en boks. Granolaen kan du også lage dagen i forveien, såklart. Du setter ovnen på 200 grader, og blander alle de tørre ingrediensene i en bolle. Varm opp kokosolje og agavesirup – og vend det inn i det tørre. Legg et bakepapir på en stekeplate og smør blandingen utover. La granolaen steke midt i ovnen til den er gyllen. Du må sjekke underveis- og røre innimellom så den ikke brenner seg. La granolaen avkjøle før du har den i en beholder. 

Til to frokoster

2 porsjoner granola 

Yoghurt naturell 

1 kiwi 

1 banan 

1 blodappelsin 

1 neve kokosflak 

Eplesyltetøy (hjemmelaget eller kjøpt) 

Kanel til å strø over 

Ha granola i bunnen av to skåler. Legg yoghurt over og topp med frisk frukt, syltetøy, kanel og kokosflak. 

Server frokosten sammen med sort kaffe, eller den morgendrikken du liker best 🙂

Leave a Reply