Vintervarme

_DSC4044

Som ekte Oslo jente, født og oppvokst, er skogen en stor del av mine barndomsminner. Det er jo en av de aller mest unike tingene ved å bo i Oslo by, du er bare minutter unna sjøen – og skogen. Da jeg bodde på skøyen som liten var både Bygdø og frognerparken vår utvidede hage. Og da vi flyttet til Ullevål ble det Sognsvann og Nordmarka som var fast søndagsrituale. Nå skal jeg ikke late som at jeg alltid elsket å gå på ski eller tur da jeg var barn, det var til tider sååå kjedelig, men, alt i alt når jeg tenker tilbake så er det bare fine gamle minner og følelser, med familien og venner ute i marka, eller ved havet.

Ironisk nok var det Filip som fikk meg til å gjenvinne kjærligheten til skogen da vi møttes, kanskje fordi jeg fikk oppleve den med litt andre øyne – fra en som ikke var vant til å ha muligheten til å stikke på ski eller gåtur noen minutter utenfor en by. Han tok meg med ut på tur, og jeg lærte ham å gå på ski. Win win 🙂

Her forleden dag gikk vi en av turene vi bruker gå oppe ved sognsvann. Når man har en 4 -bent venn med mer energi en det er forståelig at en sånn liten klump kan ha er det veldig fint å bruken noen timer i uka hvor hun kan løpe fra seg. Jeg lagde varm sjokolade, det gir meg nostalgiske minner til momo, for selvom det utradisjonellt nok var beste som sto for maten der i gården laget hun en ting når vi kom på besøk; nemlig ekte varm sjokolade. Det er noe av det beste som finnes om du er ute eller har vært ute og er kald. Det er også veldig enkelt å lage.

_DSC4163

_DSC4228

_DSC4092

_DSC4080

_DSC4187

_DSC4231

Varm sjokolade: 

1 plate kokesjokolade

1/2 liter melk, lett, hel eller soyamelk 

Varm sjokoladen og litt melk i en gryte ti sjokoladen er smeltet. Hell på litt og litt melk av gangen og pisk så det ikke klumper seg. pass på den ikke koker – bare er varm. Hell over på termos og ta med ut!

 

 

 

 

Leave a Reply