Visst er det noe spesielt med snacks

Det er noe eget med forrett. Jeg er så glad i forretter at jeg gjerne bestiller to forretter på restaurant istedenfor en hovedrett. Synes ofte det er et mer spennende utvalg blant forretter, pluss at det gir muligheten til å smake på fler ulike retter og kombinasjoner.

Vi lager ikke så ofte tradisjonelle forretter her i heimen, men vi har mye snacks som forrett, spesielt i helgene.

En av de deiligste tingene å lage til en forrett er artisjokk. Artisjokken er aller best på våren og høsten, og man burde egentlig spise det mye oftere. Vi pleier å dampe de hele artisjokkene og spise dem med smør, men i dag bakte vi de i ovnen på sterk varme, (ca 200 grader i nærmere 40 minutter) og så laget jeg en variant av aioli med en eggeplomme, en god dæsj olivenolje, litt eplecidereddik, sitronsaft og noen  teskjeer harrisa paste. Det ble så godt!

Det er bunnen av bladene og hjertet helt innerst på artisjokken man spiser, om du ikke har testet før er det virkelig å anbefale. Det ser mye ut med en hel artisjokk til en person men det er det ikke, fordi man kun spiser deler av den. En helt perfekt forrett om du har lyst på noe utrolig godt og litt spennende å servere.

Og når man holder på med så mye mat som vi gjør trenger en virkelig gode kniver. Det er et must på alle sett og vis. Egentlig trenger alle som lager mat det, for alt går så mye smidigere med gode kniver. Vi bruker Victorinox sin kniver, og de er helt fantastiske og kutter gjennom alt som behøves av kjøtt, fisk og frukt.

Innlegget er skrevet i samarbeid med Victorinox

 

Leave a Reply