Yoghurt med granola og blodappelsin

Det er rart, og fint, å ha et lite barn som er så ny til hele verden. At hver dag for ham bringer nye oppdagelser. Alt fra oppdage hånden sin før første gang, en smak av en ny grøt, til sola som blinker i en vannpytt eller i havet. For meg, som observerer han observere hele sitt lille universet får plutselig mulighet til å se, og oppdage alle mulige små ting jeg tar fullstendig for gitt, på nytt. Det er veldig fint, og givende.

Louis har begynt å spise litt mat, og jeg gleder meg til han skal spise all mulig slags deilig mat, full av smak, sammen med oss. Enn så lenge går det mest i most pure av brokkolipasta, kyllinggryte og selvfølgelig mye grøt.

Men han får i alle fall være med når vi lager mat, han sitter i vippestolen  – oppå bordet, mens jeg står ved kjøkkenbenken.

Kjøkkenbenken vår, som vi tilbringer mange timer ved hver dag er fra Lunds Real Stone, og jeg elsker alt ved den. Den brune stenen med de blå flekkene er så nydelig, den både smelter inn i resten av rommet, samtidig som den er helt unik. Så er det utrolig deilig med en kjøkkenbenk du kan kutte rett på, du trenger altså ikke skjærefjøl – og den er superlett å holde ren, hvilket er høyt oppe på prioriteringslista når man bruker så mye tid i kjøkkenet som vi gjør.

Frokosten er vel det måltidet man ikke alltid orker, eller har mulighet til å bruke lang tid på. Men som jeg har skrevet før er det så viktig med frokost, fordi det danner et slags grunnlag for dagen som kommer.

Yoghurt og granola er dog en av mine absolutte frokost favoritter. Man trenger ikke oppfinne hjulet hver gang man ønsker en variasjon på frokosten. Man kan beholde basen, enten det er grøt, brødskiver eller yoghurt og granola, og så kan man endre toppingen!

Vi bruker nesten alltid yoghurt naturell, fordi jeg liker det best i kontrast til den søte granolaen og den syrlige (eller friske/søte) frukten). Selve granolaen lager jeg alltid på slump med de ingrediensene vi har i heimen – havregryn som base, litt ulike nøtter og frø, og så en varm blanding av kokosolje og agave eller lønnesirup! Om du vil lage en av våre deilige granola oppskrifter får du den her.

Nå er det blodappelsin sesong, og ingenting er bedre enn det. Jeg liker at blodappelsiner kommer med våren, det gjør jo at man blir ekstra glad når man ser de oransje appelsinene med den røde sjatteringen i butikkene.

Blodappelsin i skiver, blåbær, pistasjenøtter, granola og yoghurt naturell, med en dæsj lønnesirup. Der har du frokosten sin. Gleder meg allerede til Louis kan få smake 🙂

I samarbeid med Lundhs Real Stone

Leave a Reply