Anne på landet og tanker om det nye året

Så var det nye året i gang. Vi entret nyttårsaften med en liten pjokk på armen som hadde ørebetennelse og ikke ville sove, men så fikk han også oppleve raketter og stjerneskudd på en mørk himmel sammen med mamma, pappa og deres gode venner.

Min erfaring med nyttårsaften og andre planlagte høytider er at de sjelden blir helt som man forventer – om man har masse forventinger. Legger man derimot lista litt lavere, blir slike settinger ofte riktig så fine, utifra de forutsetningene som er der.

Et mål vi har for dette året med bloggen er å bli ennå tydeligere på det vi ønsker å formidle. Det vi vil inspirere med, hva vi liker og er opptatt av, og hva vi tror dere som lesere vil høre om.

Oslo er full av fine steder. Og selvom det fremdeles er en liten vei å gå til å bli en fullkommen lunsjby som for eksempel København oppdager vi stadig nye perler både her og der.

Den siste cafeen vi har kommet over er “Anne på landet”, som ligger rett ved siden av Herregårdskroa i Frognerparken. De tok over på 17 mai i fjor, etter den tradisjonsrike, 100 år gamle kafeen i Frognerparken.

Vi har lenge lengtet etter et koselig sted i Frognerparken som man kan gå til både om sommeren og om vinteren, fordi Frognerparken er an av parkene vi er mest glade i, i Oslo. Nå har den kafeen kommet!

Hos Anne på landet kan du få en ordentlig deilig varm lunsj. Lammepølse, lun chevresalat og ribbesandwich var blant alternativene som sto på menyen denne dagen. Vi har tidligere testet en toast med sopp som var supergod, i dag kjøpte Filip ribbesandwich – som en siste liten rest av jula.

Jeg spiste focaccia med mozzarella, salat, bakt tomat og aioli. Jeg synes ofte focaccia som serveres kan være litt tørr og kjedelig, denne var det tvert motsatte. Saftig, myk inni og sprø utenpå, med godt fyll. Sammen med varm kakao kan jeg ikke få en mye bedre lunsj. De har også deilige baguetter, masse gode bakevarer, samt både kalde og varme drikker.

Maten hos Anne på landet er kortreist, økologisk og gode råvarer. Det lille hvite huset innbyr til kos i vinterkulda, og med en stor fin uteservering er det bare å glede seg til sommersesongen.

Jeg håper dette blir en cafe også for Oslo borgere, og ikke bare turister – det er det i alle fall stort potensiale for. Vi skal gjøre vårt for å stille opp!

2 comments

  1. Var der i sommer og nå fikk jeg lyst til å ta meg en vinterdag der også! Og så fint med den fjellreven sekken som stelleveske! Hvordan fikset du det? ?

    1. Ja, det er superkoselig der om vinteren, digg kakao og alt 🙂 Det er en kollaborasjon mellom fjällraven og acne, så den har både stropp til veske og skulderstropp til sekk, svært praktisk – og fint!

Leave a Reply