Vår cæsarsalat

Noen dager er sånn at man ikke helt skjønner hvordan kabalen skal gå opp.

Du vet de dagene når du har sovet akkurat en time for liten for hva som er holdbart, når det er litt for mange ting som burde gjennomføres innen en tidsfrist, når babyen din er overtrøtt og det eneste som funker er å bære rundt ham på armen samtidig som en i familien skal på en ukentlig trening, og det er en middag som må lages og spises innimellom alt.

Slik var dagen i dag. De dagene drømmer jeg om at jeg har en magisk kokk i huset som både tryller fram en deilig middag, og rydder hele kjøkkenet etterpå. Men den gang ei, den eneste magiske kokken jeg har rundt meg er meg selv.

Heldigvis kom vi på en smart og god middag i bilen på vei hjem, og denne oppskriften vil vi dele med dere, til dager dere av en eller annen grunn ikke har tid eller overskudd til middagslagingen men samtidig kjenner at dere vil spise noe godt.

Da laget vi cæsarsalat med fennikel, hjemmelagede krutonger og hvitløksdressing.

Det ble helt topp godt, -og vi fikk til og med brukt opp gammelt brød til krutonger. Dressingen er ingen klassisk Cæsar dressing, men en supergod hvitløksdressing du også kan lage til alt mulig godt grilla kjøtt, eller pizza for den sags skyld.

Hjemmelagede krutonger er superenkelt og så digg. Bruk gjerne et par dager gammelt brød, skjær et par tykke skiver, skjær vekk skorpene og skjær deretter i små firkanter. Vi brukte et landbrød med valnøtter fra åpent bakeri i dag. Sett ovnen på 220 grader, legg brødbitene utover et bakepapir på en stekeplate, dryss over litt olivenolje og la bitene steke i ovnen ca 10-15 minutter til de er sprø og gyldne. Avkjøl.

En stor kyllingfilet holder til to personer, men grill så mye kylling dere tenker dere spiser. Kyllingfileten surres i bacon (vi har økologisk bacon og økologisk kylling) før den legges på grillen. Når den er ferdigstekt skjærer du kyllingen i halvtykke skiver.

På et stort fat legger du en blanding av romanosalat og grønnkålsalat, og så lager du rømmedressingen.

Bland seterrømme, litt majones, godt med presset hvitløk, litt chili, salt og pepper i en skål. Smak deg fram til om du ønsker mer krydder eller majones. Men ca 1 ss majones pr 1 dl rømme brukte vi.

Til ca to dl dressing blander du inn 50 gram raspet parmesanost og en klunk olivenolje. Så er det bare å vende dressingen inn i salaten, helle over krutonger og legge kyllingen på toppen.

Tips; bland inn friske epler og fennikel skåret i tynne skiver 🙂

 

 

Leave a Reply