Bananpannekaker

Det var dette med frokost. Dagens viktigste måltid som mange mener. Starten på dagen ER jo viktig, både for kropp og sjel fordi den på en eller annen måte setter standarden for resten av dagen. Og da passer det godt inn med en god frokost.

I hele høst laget vi grønn juice, kokte kaffe, og spiste valnøttbrød med ost og agurk og kokte egg. Jeg var så utrolig sulten hver morgen på grunn av amming og lengtet etter tykke brødskiver med smør og ost. Det gjør jeg i grunnen fremdeles, men innimellom er det deilig med noe annet, og da gjerne noe søtt.

Disse pannekakene, laget enkelt og greit av banan, havregryn, litt mel, melk og egg er både næringsrike og smakfulle. Har du bananer som begynner å bli overmodne er dette perfekt å bruke dem til. Toppet med deilige bær og banan, en klatt cashewnøttsmør og litt lønnsesirup og man er (nesten) klar for hva som helst. God helg 🙂

Ingredienser til ca 6 små pannekaker

2 dl havregryn

1 dl melk 

1ss sammalt hvetemel 

2 egg

1 stor moden banan

1 liten klype salt 

Tilberedning

Mos bananen og tilsett de andre ingrediensene i en bolle. Bland godt sammen med en visp. Smelt smør i en stekepanne og hell forsiktig røra over med en øse/skje så du lager tre pannekaker i pannen. De skal være små og litt tykke. Stek noen minutter på svak varme før du vender de. La de steke til de er gyldne og gjennomstekt. 

Server pannekaker med lønnesirup, cashewnøttsmør og bær.

 

Leave a Reply