Barnets rom

I samarbeid med Sprell

Når man venter barn for første gang prøver man å forestille seg hvordan det blir å ha barn. Hvordan vil barnet se ut, hvordan er barnets personlighet? Vil det gråte mye, vil det gråte lite – vil det ligne på mamma, på pappa, eller på begge to?

Alle slike spørsmålene er egentlig helt nyttesløse fordi det ikke går an å forestille seg noe som helst, før barnet faktisk er der, i rommet, i armene dine, med hele sitt lille vesen, sin personlighet og sine trekk.

Men, fordi alt dette er så uvisst og uklart, er det mange (spesielt mødre) som både liker og har behov for å fikse og ordne med alt det man faktisk kan planlegge på forhånd. For å ha en viss følelse av kontroll.

Som barnets soverom. Jeg syntes det var veldig koselig å lage istand rommet der vårt første barn etterhvert skulle sove, og selvom vi nok ikke var av de mest ekstreme mht forberedelser så puslet jeg rundt der inne på det bittelille barnerommet vegg i vegg med vårt soverom og fikk en god følelse i kroppen av at det var relativt klart, før babyens ankomst.

I løpet av de to årene vi har hatt barn har vi også fått inn flere personlige ting, etter alt fra navnefest og bursdager – til innkjøp . Som i resten av hjemmet vårt er vi glad i gamle møbler. På barnerommet var det to kommoder og en stol som er arvet og kjøpt på loppis. Sammen med de ville vi gjerne ha en ny seng – men det måtte være en seng som matchet resten av interiøret.

Barnesengen fra Oliver Furniture, fikk vi fra Sprell butikken, og den er helt nydelig. Hvitmalt tre med skinndetaljer, og runde hjørner i begge ender. Den kan vokse med barnet, fra spedbarn til barnet ditt er 9 år, som både er praktisk, og fantastisk.

Vi har et bittelite soverom, så de fleste leker har vi nede, men vi har fått inn ting vi tenker er fint for både et og to barn å ha rundt seg når de skal sove. Litt kosedyr, koselige bilder på veggene – og bøker. På gulvet har vi et teppe fra roomate som passer inn – både behagelig å se på, og koselig med elefant motivet for de små.

Så nå skal vi bare løse utfordringen med å få to barn her inne, antagelig blir det en plassbygd seng i det ene hjørnet, med sengen fra Oliver Furniture på den andre siden 🙂 Der det er hjerterom er det husrom, som man sier!

1 comment

Leave a Reply