Base i fjellene

Å bo i fjellandsbyen Villa Faraldi har vært en unik opplevelse. Her finnes ingen cafeer, ingen spisesteder eller butikker. Bare de små vakre husene, leiligheter med store takterasser, en magisk kirke, og menneskene som bor her.

Først kjente jeg på at det var litt rart å ikke ha muligheten å gå med Louis til en cafe eller park, spesielt den første uken Filip jobbet. Men etter som dagene gikk ble vi vant til livsstilen her og satte pris på stillheten man tydelig fikk kjenne på når man trakk seg tilbake om kvelden, og morgenstunden på trappa, ned til den lille gaten.

Det å være på ferie med baby er en god erfaring å ta med seg videre. Man må tenke litt annerledes, utfordre rutiner og omfavne det stedet man er på har å tilby. Erfaringen har lært oss at det er mye som går å gjøre med lite barn, en kveld eller fem i vogn er helt fint, men det er viktig også å ha en base der man kan ha ro og holde fast i litt av de vante rammene.

Vi, som den gå-glade familien vi er, har gått turer over fjellene til byene som ligger både til høyre og venstre, og spist på lokale restauranter i de små nabo landsbyene til Villa Faraldi.

Ellers er havet og større kystbyer bare en liten kjøretur unna. Louis har blitt venn med alle de lokale, et blondt hode og et bredt smil kommer man langt med, kanskje spesielt i Italia.

 

Leave a Reply