Burgers!

Utfordringen ved å lage god mat som passer både til liten og stor, uten at de voksne dør av kjedsomhet og barna får i seg noe annet enn pølser og pastaskruer er definitivt til stede. Men jeg merker at det ikke skal så mye til, annet enn en smule overskudd og kreativitet, før man kommer på retter som egentlig er mat man alltid har spist, kanskje bare med en tvist så det også funker for de aller minste.

Jeg liker jo best tanken at vi kan og skal spise som vi pleier, selvom Louis spiser med oss.

I dag har vi laget en veldig deilig burger variant. Med økologisk kjøttdeig, søtpotetbåter med honning og olivenolje, avokadomos, litt grønnkål, og en mild men smakfull taleggio ost fikk vi et måltid som både smakte for alle, og som jeg kategoriserer som en sunn middag, for de som er opptatt av det.

Egentlig tenkte jeg lage miniburger, (sliders), men det var ikke så lett å få tak i mini burgerbrød og i dag var det ingen kapasitet for baking. Så da kjøpte vi brioche burgerbrød, som vi glade i, og så laget jeg alle burgerne ferdige på benken og delte de i to, før jeg la de på et serveringsfat.

Det er en smart måte å tilberede burgere på egentlig, om man vil ha det litt mer oversiktlig og mindre grisete. Så kan alle spise så mange halve de orker 🙂

Kjøttdeigen gjør jeg ikke så mye med, når den er av høy kvalitet synes jeg egentlig det er best med bare salt og pepper før jeg former burgerne, som så stekes i panne i olivenolje, med en skive tallegio ost på toppen.

Søtpotetbåtene kan du få oppskrift på HER. Rett før servering varmer du brødene i ovnen, legger på kjøtt, avokadomos, og litt grønnkål som er marinert i olivenolje for å bli mindre strev.

Server de halve burgerne med søtpotetbåtene, ketchup og aioli.

Leave a Reply