Chiagrøt og frokost med Lundhs

I samarbeid med Lundhs Real Stone

Vi har en samarbeidspartner vi er veldig glad i, og som vi nå har jobbet med i snart to år. Det er Lundhs Real Stone. Det er de som har laget kjøkkenbenken vår, som er av naturstein.

De er mest kjent for sine store flater, enten det er eksteriør eller interiør, alt fra kjøkken til bad, til butikklokaler og hoteller – verden over.

Men de lager også mindre produkter, som er nydelige å ha i hjemmet sitt. Vårt siste tilskudd er en fjøl i blank sten som vi serverer skinke og ost på, eller frokost som her. Og et fat i matt sten som du kan bruke til både frukt – nøtter, eller nøkler og nips.

Vi er i gang med hverdagen for fullt – og flere munner skal mettes før både barnehage og jobb kaller. Chiagrøt er en fin ting å lage til frokost fordi du kan forberede det kvelden før – akkurat som kjøleskapsgrøt.

Chiagrøt til 2 personer

4 dl kokosmelk

4 ss chiafrø

1 ss agavesirup

Disse tre ingrediensene blandes sammen, minst 1 natt før du skal spise. Perfekt å blande i en bolle om kvelden, sette i kjøleskapet før du legger deg- og så har du basen til en nydelig frokost når du våkner morgenen etter 🙂

Hva du har av topping kan variere, alt etter som hva du liker – og hva du har i skuffer og skap. En hjemmelaget granola er topp, vi har som regel det i en stor krukke. Her får du oppskrift på vår granola.

Nøttesmør er supergodt sammen med granola over chiagrøten. Jeg kjøper ofte mandelsmør, men peanøttsmør eller cashewsmør fungerer også veldig fint!

Friske bær er et must synes jeg – nå er det siste innspurt med norske jordbær, så bruk det så lenge det går – etter det kan du variere med for blåbær eller bjørnebær for eksempel.

På Oslo Raw har de en sinnsykt god kokosyoghurt jeg gjerne skulle hatt i hus. Men det vi hadde var et kokos og pasjonsfrukt syltetøy fra Nicolas Vahé, en dæsj av det var ikke så verst, så avslutt toppingen med et godt syltetøy og du er i mål.

Leave a Reply