Den fineste barnebutikken, Sprell

Det er mange tanker som svirrer gjennom hodet i tiden før man får barn, og selvfølgelig når barnet har kommet. For min del har tankene handlet mye om hva jeg ønsker at Louis skal bli eksponert for, hvordan man skal forholde seg til skjermbruk og hva slags ting han skal se og høre i sin første levetid.

Selv vokste jeg opp med mye fine gammeldagse leker, bøker og hjemmestrikkede plagg. Jeg har alltid, siden jeg var liten vært glad i og opptatt av estetikk; at ting og leker har kvalitet og en sjarm, langt heller enn at det går på batteri og er neonrosa. Da jeg mistet yndlingsdukken min på en tur i den Californiske ørkenen 4 år gammel tok mamma meg med til et stort varehus og sa jeg kunne få velge meg ut en ny dukke. Der var det dukker som kunne snakke, spise, gråte og blunke med øynene. Alle mulige hårfarger og størrelser. Men jeg ville ikke ha en sånn dukke. Den sa meg ingenting. Så jeg endte opp med å finne “Pirri”, min eneste dukke gjennom hele oppveksten, i en bruktbutikk i en gammel garasje. Pirri hadde ikke hår, hun var skranglete og rar- men utrykket hennes i ansiktet var nydelig, og jeg elsket henne.

Med min skjeve, kanskje litt uvanlige hang til det nostalgiske og vakre er det veldig fint det finnes en barnebutikk her i Norge der lekene er laget av fine, gode materialer, der fargene er primære, duse og ikke prangende, og hvor du kan finne alt du ønsker deg, og litt til – både til ditt eget barn og til gaver til andre. Sprell har jeg hatt et forhold til siden søsteren min jobbet der et år, og jeg elsker nesten hver eneste ting som finnes i butikken. Her finner du de søteste barnesekkene fra Fjellreven, du finner alt av gamle gode bøker. De nydeligste ull bodyer og dresser i fine farger og slitesterke materialer, og alle mulige leker – som har som mål og holde og kunne brukes av flere enn et barn.

Babygymmet vi har til Louis blender inn i stua vår med sine trebein, og leker i fine farger som dusrosa og beige. Den gjør liksom bare stua ekstra fin, så man slipper å føle at stua plutselig blir til en lekeplass og all tid man har lagt på interiør forsvinner til fordel for barneutstyr.

Denne snøkrystallen tok jeg hjem like mye for vår del, jeg elsker snøkrystaller og det er en helt super julegave til et barn- de har den i mange ulike varianter.

Sist, men ikke minst fikk jeg handlet med et Elsa Beskow sett med skål, skje og kopp fra Putte i blåbærskogen, en av mine absolutt favoritt barnebøker. Nå skal Louis begynne med litt grøt, og ingenting er koseligere enn å gi han sin første grøt fra denne skålen.

Sprell har gaver, utstyr og leker i alle prisklasser, så det er en lite tips om du er på utkikk etter noen koselige,slitesterke gaver nå før jul.

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Sprell 

Leave a Reply