Den perfekte biffen

Når man er gravid er det visse ting du ikke kan spise. Det er en del hysteri, men også noen typer mat alle vet de får holde seg unna. Som rått kjøtt. Og etter å ha slukt en ganske stor tallerken med tartar kvelden før jeg fant ut at jeg var gravid, var det egentlig ganske enkelt å holde seg unna blodig kjøtt de resterende åtte månedene.

Nå er Louis her hos oss. Frisk, sunn og fin, og jeg begynner å lengte etter en burger som ikke er “well done”. Men i de første ukene etter fødsel er heller ikke restaurantbesøk det første man tenker på, har mulighet eller overskudd til, så det har ikke blitt noe ute måltid med godt kjøtt på oss ennå.

Så da vi fikk en forespørsel fra AEG om vi ville komme på workshop og middag hos Flying Culinary Cirkus hvor vi skulle lære å steke den perfekte biffen i deres ovner, og bli servert et festmåltid med nettopp en perfekt biff var vi ikke så vonde å be. Til og med Louis ble med, selvom han ikke fikk så mye biff.

Vi spiser generelt ikke så mye rødt kjøtt her hjemme, vi lager mest fisk og kylling og lam nå i sesong. Både på grunn av miljøet, men også fordi tilberedning av godt kjøtt ikke er min ekspertise, med mindre man kan grille om sommeren. Bestefaren min laget ofte biff til oss på søndagsmiddager, men etter at han gikk bort er det ingen som riktig har overtatt den stafettpinnen.

Og akkurat som man i blant “craver” iskrem, eller en smoothie eller hva som helst, så “craver” i alle fall vi godt kjøtt i blant. Og da er det lite som slår en perfekt biff – spesielt når det er tilberedt av folk som virkelig kan det.

Det er det AEG vil nå ut med til oss vanlige folk, at man nå kan lage en perfekt stekt biff, hjemme på ditt eget kjøkken på en så håndterlig måte at alle skal få det til – selvom du ikke er noen mesterkokk. Med en dampovn og et steketermometer som hører med til ovnen kan du med de enkleste knep først svi biffen i panne med smør og urter så den får en stekeskorpe, for så og la den ligge i ovnen i en langpanne på svakere varme til den har den perfekte kjernetemperaturen på biff som er 58 grader. (Det var det vi fikk servert og ønsket oss, men det kan selvsagt variere etter hvordan man foretrekker kjøttet). 

Kjernetemperaturen vises på et display på ovnen, slik at du kan følge med på når temperaturen stiger. Når kjernetemperaturen er nådd, vil et alarm gå av, og maten er klar til servering.

– Etter en rask, forståelig og informativ start på kvelden fikk vi servert en helt nydelig 3 retters middag. Til forrett var det dampet kveite i smør og soyasaus, også denne tilberedt i ovnen- og på grunn av dampovnen var den så saftig og smeltet fullstendig på tungen. For det er så klart ikke bare kjøtt du kan tilberede i ovnen, – den er også fantastisk å bruke til både kylling og fisk.

Biffen vi fikk til hovedrett er det nesten vanskelig å beskrive hvor saftig var. Rosa, men ikke blodig tvers gjennom,  og med en lekker sprø stekeskorpe rundt. Å som det smakte, vi nøt hver lille bit – servert med kantarell og potetchips, og en estragon majones som satte prikken over i- en.

Da desserten så kom og viste seg å være sjokolade fondant som er det beste jeg kan få når det kommer til kaker var kvelden perfekt.

Innlegget er skrevet i samarbeid med AEG

Leave a Reply