Dyrke egne grønnsaker

Da vi flyttet inn her på Lindern for ganske nøyaktig et år siden var vi enige om at vi skulle gjøre det vi kunne for å føle at bakgården vår var litt som en hage.

Men vi kom ikke helt dit vi hadde planlagt når det gjaldt planting, det blir fort slik at man har mange ambisjoner men ikke alt er like realistisk. Men nå i år er vi i gang. Vi har fått oss blomsterkasse, satt den opp inntil en vegg rett utenfor gården der vi bor, hvor vi også har et bord med noen stoler- og så har vi kjøpt jord og frø.

I første omgang plantet vi agurk, bønner, tomater og gulrøtter – og så skal vi plante jordbær, for tenk så deilig at man kan plukke sine egne jordbær å ha på brødskiven eller i granolaen 🙂

Tomatplanter lærte vi faktisk en fun fact om fra naboen vår som er så dyktig med planter. Hun sa at en fin måte å plante tomat på er å kutte en god tomat i skiver og legge den rundt i en potte eller et bed med jord over. Så det skal vi også teste ut.

En blomsterkasse er en veldig fin måte for folk som ikke har sin egen hage å allikavel få dyrke urter, frukt og grønt. Det er koselig å pusle med og det gir en god følelse med hjemmedyrkede grønnsaker som du kan følge med på at spirer og gror før du får nyte dine grønne goder.

Leave a Reply