Ekte vare

Dagene mine har for tiden et stort Louis fokus. Naturlig nok, og sånn jeg vil det skal være. Hver eneste dag er ny, og hver eneste dag byr på bittesmå, eller større utviklinger og sprang, som en hånd som plutselig strekker seg etter en leke, eller et smil som tegn på gjennkjennelse. Jeg elsker hele denne prosessen og vil derfor kjenne at jeg har vært der med ham, både psykisk og fysisk.

I blant må han bli med oss på jobb, men det er egentlig og bare koselig – så lenge omstendigheten er nogenlunde veltegnet for barn.

Etter en lang trilletur i et slags regndryppend sluddsnø vær, møtte vi Filip til lunsj på en liten kolonial og cafe vi har blitt veldig glade i den siste tiden.

“Ekte vare” ligger på Sagene i Oslo, rett ved Sagene kirke. Det er en 100% økologisk butikk med kortreist mat og stort fokus på gårdene som produserer alle råvarene deres. Her får du kjøpt alt mulig deilig, fra mel, nøtter og tørrvarer, til frukt og grønt, oster, egg og melk på glassflasker som bringer minner til “Vi på Saltkråkan”.

De har deilig kaffe, kakao og kombucha, ferske blingser, supper, kanelboller på surdeig og croissanter, blant annet, som du kan spise i kafeen. Vi bestilte i dag ostesmørbrød sammen med sjokolademelk på glassflaske. Ostesmørbrødet er laget på surdeigsbrød med en supergod ost. Og så fikk vi smake på en rawfood kake de selger mye av, den var nydelig og smakte som en kraftig brownie.

Det er så fint med mindre, enkeltstående cafeer og butikker som brenner for det de driver med. Jepp, det er litt dyrere enn på Rema, men så kan du også vite at alt du spiser er laget med kjærlighet, med dyrevelferd i fokus og ordentlig fine råvarer.

Leave a Reply