Førjulskos i kaoset

Det er mange som snakker om Desember som en stressende måned. Man skal så mye, få gjort så mye, på altfor kort tid. Man skal på julebord, man skal kjøpe og fiske gaver, man skal gjøre det klart til jul, og man skal kose seg, så mye som mulig – i tillegg til vanlige plikter som jobb og hjem.

Det hele blir jo litt tullete om dette stresset tar overhånd. Om man egentlig ikke nyter noe av det som er det fine, og unike med stemningen i Desember på grunn av alle “pliktene”. Det holder med et par julebord tenker jeg.

Og når det gjelder gaver. Jeg elsker gaver. I vår familie har gaver alltid vært en viktig del av julen. Vi legger ned tid, kjærlighet og tanker i gavene vi kjøper, eller lager. Det har alltid vært en god del gaver, men det har føltes rett, – fordi det ikke har vært den følelsen av at folk bare stresskjøper dyre ting i siste liten, men gir gaver folk ønsker seg, trenger og setter pris på.

I år klarte jeg å starte tidlig med presanger og takk og lov for det. Den siste uka har først Louis, så Filip og deretter jeg selv ligget rett ut med sjukdom, og det har ikke vært mulig å gjøre hverken juleinnkjøp eller så mange andre forberedelser til jul foruten å forsøke å bli friske.

Jeg har funnet nydelige barneplagg brukt på Tise, til både niese, nevø og sønn. Det er genialt å finne eksklusive ull-merker til en billigere penge, det finnes så mye fint og lite brukte barneplagg der ute, så man behøver virkelig ikke kjøpe nytt.

Også til de voksne i familien har jeg kjøpt en del brukte gaver, det er ikke lenger rart å gi brukt – det blir satt pris på og det er både mulig å gjøre kupp i tillegg til at du tar hensyn til miljøet.

Ellers har vi funnet fine små skatter på salg, laget mandelsmør og hatt på glass, og kjøpt bøker det alltid er fint å få. Innpakningen er og en mulighet til å gjøre gavene litt mer personlig, med brunt papir, bånd og et koselig kort.

Så – nå håper vi at hele gjengen står på beina julaften – og ønsker alle dere der ute som følger oss en nydelig jul og romjul! Vi sees i 2019.

Leave a Reply