Frokost. Alltid frokost

Det finnes dager der jeg skulle ønske at jeg hadde en usynlig kjøkkenhjelp som på umerkelig vis tryllet fram kaffen, brød, pålegg eller grøt på morgenen- og ikke minst tryllet det bort etter man hadde spist.

Vi prøver å gjøre det enkelt, men det er allikavel mye ulike greier som skal ut og inn av kjøleskap og skuffer når den minste skal ha en grøt, den ene voksne liker en annen grøt og den tredje voksne foretrekker brød. I tillegg til at det er matpakker som skal lages.

Men vi holder allikavel fast i at frokosten er koselig, viktig og god, og selvom det i blant føles litt kaotisk så er det verdt det. Alle går mette og glade ut døren, og får en god start på dagen.

Nå som høsten kommer krypende er det norske epler å glede seg over, og det er da jeg får lyst på havregrøt igjen for det er så godt med eplesyltetøy på. Eplesyltetøy lager du veldig enkelt ved å skjære epler i biter, ha de i en gryte med litt vann og sukker, (ca 2 ss sukker pr eple) og la de småkoke til eplene er myke og vann og sukker har trukket seg inn i blandingen.

Godt smør, salami, en god ost og brød eller knekkebrød sammen med egg er alltid på bordet ( i alle fall i helgene). Vi bruker gjerne Kolonihagens produkter fra Rema 1000, de er vi veldig glade i.

Nå står bursdagselskap på trappene – lille Lou er blitt 1 år, det er så rart at det er gått et helt år allerede. Så da skal det grilles pølser og bakes kaker og blåbærmuffins – selvom han selv ikke skjønner noe av det hele.

God helg!

 

Leave a Reply