Godt nytt år, og velkommen 2018

Så. Der var vi tilbake. Både i Oslo og på bloggen. Godt nytt år til dere alle!

Vi tilbragte nyttårshelgen på en gammel seter ved Sjusjøen, litt ovenfor Lillehammer. Ski, snø opp til knærne, masse god mat, lange frokoster og generelt rolige, stille dager.

Jeg har aldri vært så glad i nyttårsaften, egentlig. Ikke siden jeg var liten og vi feiret med familien og nære venner. Vet ikke helt hvorfor det ble til en litt “feil” dag for meg, men jeg vet det er mange som kjenner det på samme måten. Det er sikkert alle forventingene, om årets fest, at kvelden skal bli perfekt og feires med de man speiler seg i. Og så blir det veldig sjeldent sånt. Naturlig nok, for forventninger har en tendens til å gjøre det helt motsatt, listen blir så høy, og skuffelsen kommer svært lett.

Så når Filip foreslo vi skulle leie en hytte på fjellet ble jeg veldig glad, og gledet meg for første gang på lenge til den dagen. Ingen forventinger, bare en koselig helg. Og det ble det. Med litt ekstra piff så klart.

Men det venter alltid en hverdag og den er ikke så værst den heller. Savner å ha naturen rett utafor døren men byen har sitt å tilby som og er fint.

Når det kommer til maten så har vi spist mye god julemat og annen mat de siste par ukene. Vi liker moderasjon, og en balanse i både hverdager og ferier, derfor er ikke januar en helse måned og desember en utskeielses måned for vår del. Men man får kanskje lyst på noen ting man har spist mindre av de siste dagene, og derfor står det laks med en av våre nye bruschetta favoritter på menyen i dag.

Brokkoli, mandler og mozzarella ost på stekt brød med hvitløk og olivenolje, sammen med en bakt laksebit er en perfekt middag å slenge sammen, smaker helt nydelig!

Ingredienser

2 skiver av landbrød eller et surdeigsbrød 

1 pakke (ca 200 gram mozzarella ost) 

1/2 brokkoli hode 

1 hvitløksfedd 

1 neve ristede mandler

ca 300 gram laks 

olivenolje 

salt 

pepper 

chiliflak 

sitron 

Tilberedning 

Sett ovnen på 200 grader. Ha laksefileten i en ildfast form, dryss over litt salt, chiliflak og olivenolje. Skjær skiver av brødet og legg brød og laks i form inn i ovnen. Når brødskivene er ristet tar du de ut og lager ferdig bruschettaen mens laksen kan få noen minutter til. Hvor lenge du vil ha fisken i ovnen avhenger helt hvor stekt du liker den, noen foretrekker laks rå i midten, andre gjennomstekt. Vi pleier å ha den i ovnen ca… 

Mens laksen og brødet er i ovnen koker du brokkolien i lettsaltet vann til den er myk men fremdeles har litt motstand i seg; brokkoli blir som mange andre grønnsaker ikke god om den koker for lenge. Hell av vannet og stopp kokeprosessen ved å la brokkoli ligge noen minutter i kaldt vann. Når brødskiven er ferdig ristet gnir du inn skivene med et hvitløksfedd. Legg deretter på brokkoli biter, mozzarella ost og opphakkede mandler. Hell over god olivenolje, litt salt og chiliflak. 

Server brokkoli bruschetta sammen med laksen og en sitronskive. 

Tips; Hvis du vil ha det ennå litt mer mettende kan du servere med brun ris i tillegg, som du heller olivenolje og raspet parmesanost på – det er knallgodt. 

Leave a Reply