Grilla salat med nektarin, chevre og krutonger

Alt som kan grilles er ønskelig her i heimen på denne tiden av året, nesten uansett om det regner eller er sol. Jeg synes det er befriende med en periode av året da man kan stå litt mindre over grytene enn ellers.

Frukt er som jeg har skrevet før supergodt på grillen. Ananas, eple, og nektarin. I denne salaten har vi grillet både søt nektarin og fyldig chevre, sammen med hjemmelagede krutonger, salte pistasjenøtter, friske grønne blader, god olivenolje og basilikum. Bedre blir det vel ikke? Sommersalat med de frodigste, deiligste smaker.

Ingredienser 

1 hode hjertesalat 

3 nektariner 

1 bit chevre, ca 150 – 200 gram 

1 neve pistasjenøtter 

Basilikumblader 

3 tykke skiver lyst brød 

Olivenolje 

Salt 

Tilberedning

Skyll hjertesalaten og legg bladene på et stort fat. Skjær nektarinene i tykke skiver, som du legger rett på grillen. La de grille noen minutter på hver side. Legg chevre i en bit aluminiumfolie og grill den til den er myk. Skjær brødet i små firkanter, legg de på et bakepapir og dryss over litt olivenolje og salt. La bitene steke midt i ovnen på 200 grader til de er blitt sprø. Ca 15 minutter. Når brødbitene er ferdig ristet lar du de avkjøle. Ta av skallet på pistasjenøttene om de har skall. Legg de grillede nektarinskivene på salaten, sammen med krutonger, pistasjenøtter og basilikumblader og topp til slutt med den bakte chevren. Dryss over litt ekstra olivenolje og server.

Denne salaten er nydelig sammen med et stykke grillet fisk.

2 comments

  1. Dette så veldig godt ut! Hva slags fisk vil du anbefale til?

    1. Hei Kjerstin, en makrell nu om sommeren hadde vært ganske perfekt 🙂

Leave a Reply