Hagefest med chevreburger

I år virker sommeren bli ekstra lang, siden vi fikk en Mai måned av de sjeldne. Det er det vel ikke så mange som klager over, men det gjelder å være litt kreativ når det kommer til grillingen i alle fall, så vi ikke blir lei før ferien har begynt 🙂

I helgen inviterte vi noen gode venner på middag hjemme i hagen hos mamma. Kolibri kolonial ligger like i nærheten – der selger de veldig gode brioche hamburgerbrød og økologisk kjøttdeig, så vi bestemte oss for å lage hjemmelagde burgere, med en tvist.

Denne oppskriften har Filip kommet på, og laget til meg ved en tidligere anledning, til stor suksess.

Burger med chevre, valnøtter, honning, bacon og salat- hva tror du om det? Pluss en dæsj aioli og eventuelt noen gode potetchips.

En perfekt middag å diske opp med hvis du skal ha noen venner på besøk, det er ikke veldig tidkrevende, det smaker fantastisk, og grillen tar seg av det meste når du først er i gang.

Vi har vår nye Pulse grill fra Weber som vi er helt sykt fornøyde med. Forrige uke grillet vi torsk til perfeksjon for første gang, på grunn av appen til Weber som gjør at du kan få en perfekt temperatur og tid på det du griller. I vårt tidligare innlegg om Weber Pulse snakker vi litt mer om de tekniske aspektene ved grillen, les det her.

Det samme gjelder burgere. Vi laget burgere på ca 150-200 gram per stk, med økologisk kjøttdeig, litt salt og litt pepper. Mer behøver du ikke når du har bra kjøtt. Beregn 1-2 per person avhengig av hvor sultne man er.

Tilbehøret var altså:

Chevre (gjerne en fransk variant)

Flytende honning

Ferske valnøtter

Salat, ruccola eller bladsalat- vi hadde en kombinasjon.

Bacon, gjerne en økologisk, beregn to skiver pr burger

Brioche hamburgerbrød

Aioli, oppskrift på vår hjemmelagede finner du Her

Når du har formet så mange burgere du skal ha skjærer du chevre i skiver, og griller den på folie ved siden av burgerne og baconet. Brioche brødet legger du kun på et kort minutt for å gi varme og en liten stekekant.

Når kjøtt, ost og bacon er ferdig grillet smører du et lag aioli på bunnen av hvert brød, og legger burgeren oppå. Ha deretter på grillet chevre, valnøtter, flytende honning, salat og til slutt bacon.

Server med potetchips og mer aioli 🙂

Innlegget er skrevet i samarbeid med Weber

1 comment

Leave a Reply