Høstdessert med skogsblåbæryoghurt og crumble

I samarbeid med Liberté

Sommer ble til høst, og den varme høsten ble til ordentlig høst. Dermed ble det en naturlig (og nødvendig) slutt på iskrem hvem dag, for både liten og stor. Vi har alltid is i fryseren gjennom sommeren, og da blir det jo plutselig så veldig lett å ta en etter middag. 

Men, dessert suget er der jo ennå, selvom det ikke skjer hver dag. 

Filip har elsket pai fra han var liten, og med god grunn for mammaen hans lager verdens beste pai. Selv har jeg aldri helt fått helt dreisen på dette med pai, men endelig fant jeg fram til noe jeg klarte å lage skikkelig godt, som både gikk hjem hos Filip og barna. (Kanskje ikke så vanskelig å få en dessert til å gå hjem hos guttene), men her er poenget; denne desserten er ikke så aller verst sunn, selvom den er sykt digg! 

Den er nemlig laget med yoghurt istedenfor iskrem. Og da mener jeg ikke frozen yoghurt, men ordentlig yoghurt. Libertè er en utrolig god yoghurt vi ofte spiser, og som vi dermed er veldig glade for å samarbeide med. 

De har en sitronyoghurt som er litt syrlig, en karamellyoghurt som er søt og kanskje det mest naturlige valget om man tenker dessert. Og så har de skogsblåbæryoghurt som vi har kost oss med i dag. 

Felles for alle yoghurtene til Libertè er at de har et tykt lag med sinnsykt god naturell yoghurt øverst, og så ligger det sitronkrem, karamell eller blåbær i bunn av yoghurten. Mmm. 

Skogsblåbæryoghurten er selvfølgelig supergod til frokost med granola på, men prøv denne oppskriften her davel, neste gang du skal lage en dessert – det ble som en frisk blåbær – crumble, og den kan du like godt servere en mandag som en lørdag 🙂 

Her kan du lese mer om Libertè og finne mange andre spennende oppskrifter om du ønsker det.

Ingredienser til dessert med Libertè skogsblåbær og crumble. Dette er til 3 glass 

1 boks Libertè skogsblåbær

1 dlrørsukker 

1 dl hvetemel 

1 dl havregryn 

1 teskje kanel 

3 ss romtemperert smør 

Ristede kokosflak (om du bare har naturell kan du riste de lett i ovnen noen minutter til de blir gyldne)

Blåbær til topping, ca 5-10 pr glass 

Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Strø blandingen utover på en stekeplate dekket med bakepapir og stek i ovnen på 200 grader ca 8-10 minutter. Det er viktig å passe på her så crumble ikke blir brent, bare gyllen! La den avkjøle før du har den i glass. 

Blåbærene til toppingen vender du lett i en gryte på svak varme, med en skje honning. De skal bare glaseres såvidt så du tar de av før de i det hele tatt begynner å nærme seg å bli myke. 

Legg en god klatt yoghurt i bunnen på hvert glass. Deretter crumble, kokosflak og blåbær på toppen. 

Leave a Reply