Høstsuppe og baby

Jeg pleier alltid å skrive litt om det som faller ned i hodet på meg, enten det er hva som inspirerte til dagens middag, en opplevelse jeg akkurat har hatt, eller bare en tanke rundt noe som er fint å formidle.

Dagene nå, og de siste tre ukene har vært annerledes enn noe annet i livet. Naturlig nok. Ingen vet helt hva det vil si å få et barn, et nytt tilskudd til familien, før du faktisk får det. Man forbereder seg så godt det lar seg gjøre gjennom en graviditet – men jeg visste jeg ikke kunne forberede meg noe mer enn praktisk og rasjonelt. Dagen han kom endret det meste. Det betyr ikke at alt man gjør eller gjorde må bli annerledes, men det er en ekstra dimensjon i livet.

En fantastisk ny dimensjon, for lille Louis er det beste jeg kunne fått lov til å oppleve. Da orker man dager og uker uten så mye søvn, en overfølsom kropp og mange nye inntrykk som skal bearbeides.

Etter tre uker føles det fremdeles som han kom i går, og samtidig som han alltid har vært der. Det er ikke like enkelt å lage mat når som helst, men vi finner vår rytme 🙂

Og akkurat som at Louis kom med høsten, så begynner maten e å handle om høsten. Jeg lengter til peiskos, levende flammer, stearinlys på bordet og rødvin i glasset. Supper passer svært godt inn i det bildet, så i dag har vi laget en mettende og innmari deilig linsesuppe, med kokosmelk og tomat, ingefær og potet. Sammen med foccacia og chevre har du en nydelig og tiltalende liten høstrett du kan slenge sammen og servere en du er glad i.

Ingredienser til 2 pers 

1 boks kokosmelk

1/2 boks hermetiske tomater

2 dl røde linser

2 teskjeer ingefær (tørket i krydderform) 

2 teskjeer spisskummen

1 teskje kayennepepper

2 klyper salt 

3 fedd hvitløk

1 middels stor søtpotet 

Olje til steking 

8-10 bondebønner 

Foccacia eller annet lyst brød 

Noen skiver av god chevre 

Ca 100 gram chorizo 

Frisk koriander og extra virgin olivenolje til topping 

Tilberedning 

Kutt hvitløk i skiver og stek på lav varme med litt olje i en jerngryte. Skrell og kutt søtpotet i små terninger og ha oppi gryta. La det surre sammen i ca fem minutter. Ha deretter kokosmelk, hermetiske tomater, linser, bønner og krydder oppi gryta og la alt putre på svak varme i ca 15 minutter; til linsene og bønner er kokt. Smak til suppen med salt, og eventuelt mer pepper. 

Kutt chorizo i små biter og stek i en liten stekepanne til pølsebitene er sprø. Varm skiver av foccacian i ovnen, med skiver av chevre på. 

Server suppen med chorizo, frisk koriander og noen dryss olivenolje over, sammen med brød og ost 🙂 

 

Leave a Reply