Hverdagspasta med lammepølse, bønner, hvitløk og grønnkål

Her kommer en deilig pasta til uka. Med lammepølser fra vår samarbeidspartner Ask gård har du et perfekt utgangspunkt for en rett med mye smak. Pølsene har og godt med fett i seg, så når du steker dem vil du få olje som danner grunnlaget for saus, sammen med grønnkål, masse krydder, hvitløk og bønner.

En god og mettende men allikavel ikke tung pastarett som passer for hele familien, vår gutt på 1 år slukte det, (bare med litt ekstra kokt brokkoli)

Ingredienser, 4 porsjoner 

250 -300 gram fullkorn penne 

C 1/2 pakke grønnkål, både stilk og blad 

En bunt bladpersille 

Fersk oregano 

3 fedd hvitløk 

Olivenolje 

1 boks hermetiske hvite bønner 

4 lammepølser fra Ask gård 

Salt 

Pepper 

Parmesanost 

Tilberedning 

Sett på en stor kjele med saltet vann og la det koke opp. Når vannet koker har du i pasta og lar den koke til den er al dente. Kutt hvitløk i tynne skiver og ha i en dyp gryte eller stekepanne med en god klunk olivenolje.

Brun hvitløken i et par minutter, før du har oppi lammepølse oppkuttet i biter. La pølsen og hvitløk steke videre sammen til pølsen begynner å bli gjennomstekt. Da har du oppi bønnene, oppkuttet grønnkål, bladpersille, oregano, og en klunk olivenolje til.

La blandingen surre et par minutter, før du vender inn den kokte pastaen og lar saus og kraft trekke inn i pastaen. Smak til med salt og pepper før du serverer med fersk parmesanost. 

 

Leave a Reply