Hvit høstpizza med timian, lagret gulost, brokkolini og kantarell

Nå har Louis blitt over et år, og spiser mer og mer det samme som oss. Så da har vi bestemt oss for å spise middag sammen også. Det er i grunnen ganske så koselig, å sitte alle tre rundt middagsbordet. Ikke helt den fredfulle avkoblende middagsstunden som når det kun er Filip og meg, men det har helt andre verdier, og ikke minst er det bra for Louis.

Det er fint å innføre alle mulige smaker til ham i tidlig alder, og jeg har alltid tenkt at jeg ønsker at han skal like grønnsaker, ikke bare måtte spise det. Heldigvis er han allerede svært glad i blant annet brokkoli og tomat, så det ser lyst ut. Med hans brokkoli kjærlighet i bakhodet kombinert med våre søndagsmiddag behov bestemte vi oss for å lage en hvit pizza fra scratch. Toppet med brokkolini, (små tynne brokkoli) kantarell, to forskjellige oster og timian.

Det ble veldig deilig, og alle likte det godt, liten som stor.

Dette med hjemmelaget pizzabunn er alltid noe vi prøver å perfeksjonere, men når man ikke har pizzasten må man også akseptere at det ikke blir en typisk stenovnsbakt italiensk pizza. Derimot har vi kommet fram til et triks vi syns gir veldig fin og sprø bunn, og det er at man først forhåndssteker bunnen med toppen opp, så snur den og forhåndssteker den med bunnen opp.

De fleste har sin egen pizzadeig de lager – og noen kjøper den kanskje ferdig. Et tips er å bytte ut vanlig hvetemel mes stenmalt økologisk hvetemel. Det brukte vi i dag, det blir god smak, og gir en litt nordisk følelse over bunnen, som passet til denne pizzaen.

Ingredienser

1 pizzadeig som dekker en langpanne 

Seterrømme 

2 pakker mozzarella ost 

En godt lagret gulost 

Timian 

1 pakke brokkolini 

1 liten pose (ca 2 never) kantarell 

Olivenolje 

Salt 

Tilberedning 

Start med å lage deigen og sett ovnen på 200 grader.

Kjevle deigen så tynn du klarer, bruk mye mel når du kjevler og vend deigen underveis, så den ikke klistrer seg til benkeplaten. Kle en stekeplate med bakepapir og legg deigen over på plata. Brett kantene inn på deigen så den får gode skorper. 

Forstek deigen ca 5 minutter på den ene siden og ca 5 minutter på den andre siden. Pass på så deigen ikke svir seg eller blir for stekt, den skal bare forstekes. 

Mens deigen forsteker forebereder du fyllet. Kok brokkolini lett et par minutter i saltet vann. Stek soppen i en panne med litt olivenolje. 

Smør et tynt lag rømme på pizzabunnen. Legg så på opprevet mozzarella, og skiver av den lagrede gulosten. Topp med brokkolini, kantarell og timian kvister. 

Skru ovnen opp til 225 grader og stek pizzaen ganske høyt oppe i ovnen til osten er smeltet og pizzaen ser gyllen ut. Ta ut pizzaen, dryss over litt olivenolje og server. 

 

6 comments

 1. Hei! Ser deilig ut. Hvor fikk dere tak i brokkolini? 🙂 Jeg finner det aldri selv.

  1. Hei! Vi kjöper brokkolini på Kolibiri, ligger på damplass i Ullevål Hageby. Meny pleier også å ha det 🙂

 2. Hei! Hvor er rødvinsglassene deres fra? (De du la ut på Instagram 22 september) de var så utrolig fine!

  1. Hei Christine! Tusen takk 🙂 Rødvinsglassene har jeg fått av mamma, og de har hun kjøpt vintage vet jeg så ikke så lett å finne helt like :/ Men gå på loppis el.l, jeg finner nesten alle glassene vi har brukt!

 3. Hei igjen,

  Lurer også på om det fortsatt er mulig å bare kjøpe pizzabunnen på villa paradiso for 19 kroner? Er det denne dere har brukt i innlegget over?

  1. Jeg har ikke kjøpt pizzadeig der på lenge, men vil absolutt tro det! Kanskje ikke for 19 kr men de selger det nok på foccaceria i alle fall. I denne oppskriften laget vi deigen selv, med økologisk steinmalt hvetemel, vann, olivenolje, salt og litt gjær.

Leave a Reply