Inn med våren, inn med ostetallerken

I dag har vi hatt en spennende shoot her i heimen til et kult interiørblad. Blir gøy å se hvordan en annen fotograf enn Filip framstiller leiligheten vår, som vi selv tar så mange bilder i. I den anledning gjorde vi den litt ekstra fin med friske blomster og planter fra Mina Milanda, og en ordentlig vår-rengjøring av både ting og tang.

Det passet også fint å gjøre den pen i dag, for i dag har vi 4 års dag Filip og jeg. 4 år siden vi var på vår første date, og det feirer vi hvert år på samme restaurant. Men i år blir det feiring i morgen i stedet, av praktiske årsaker. Uansett var det jo fint med en vår-fin leilighet, og så måtte vi lage noe litt godt til kvelds.

Det fine med snacks er at du kan variere med så uendelig mye, med små eller større ting – bruke det du i utgangspunktet har i kjøleskapet, og ende opp med noe som både ser godt ut, og ikke minst smaker godt!

Pølse og skinke fra Ask gård er kanskje den beste spekematen du får tak i – mener i alle fall vi. Så, har du en sånn god pølse i heimen er du godt på vei for en bra smaks opplevelse. En god ost er og essensielt, i dag hadde vi en deilig sveitsisk ost som heter bergkose.

Og min “all time favourite” ricotta ost i en skål med olivenolje, honning og havsalt. Nam.

Et godt surdeigsbrød, litt hjemme ristede mandler, og oliventapenda. Vi lager ofte en miks av oliven og mandler, men i dag lagde vi en ren oliventapenade, altså kun sorte kalamata oliven uten sten, i en blender med litt olivenolje og litt hvitløk, og så smakte jeg den til med trøffelolje til slutt. Skikkelig godt.

Til sist lagde jeg noe jeg ikke har laget før, nemlig chips av jordskokk. Vi hadde ca fem jordskokker i kjøleskapet som egentlig skulle bli til en suppe, men med sola som (endelig) varmer var ikke suppe så fristende, det var derimot chips. Veldig enkelt; du skrellet jordskokkene, og skjærer tynne skiver som du legger på et stekebrett dekket med bakepapir. Strø litt olje og salt over og vend det rundt jordskokkene med hendene før du setter brettet i ovnen på 200 grader. La jordskokkene steke til de er gyldne og sprø.

Ha de så i en skål – sett alle godsakene på bordet og nyyyt med noe godt i glasset. Nå er det vår! :)))

Spekematen er en gave fra Ask gård

Leave a Reply