Kantarellburger

Selv om vi jobber freelance, og selv om vi er opptatt av hverdagen, så er det alltid deilig med helg. Frokostene er litt lengre, det er en ro i heimen, huset (som jeg kaller leiligheten vår) er som regel nyvasket, og man har kanskje litt ekstra overskudd til å gjøre ting.

Jeg går og teller dager til neste lørdag – da har vi termin, og i prinsippet kan det lille nye familiemedlemmet komme når som helst. I dag har vi ruslet rundt i byen, spist svele på en hagecafe og hatt mamma på ettermiddagsbesøk. Og så har vi laget tidenes høyeste og godeste kantarell burger!

For dét er noe av det fine med disse årstidene; råvarer som kommer i sesong, som man spiser så mye man kan av – for at det så ikke finnes lenger. Kantareller for eksempel er en liten høst delikatesse man ikke har råd til å spise for mye av, men å så godt det er – når man først får tak i årets første kantarell, enten det er i skogen eller i butikken. Og så passer det veldig godt til burger!

Ingredienser

Økologisk kjøttdeig, ca 150 – 200 gram pr person

Bacon (vi hadde gårdsbacon) 

Salt 

Pepper 

Aioli

Kantareller, ca 100 – 150 gram 

2 fedd hvitløk

Smør til steking

Grønne salatblader 

Frisk timian 

1 gul løk 

1 ss balsamico

Lagret cheddarost 

Surdeigs-hamburgerbrød 

Her har jeg laget deig etter surdeigspose kjøpt på Rimi som var helt topp, hvor oppskriften står på baksiden. Oppskriften er til 2-3 brød, så jeg laget hele deigen og tok bare 1/3 som jeg formet til hamburgerbrød og stekte før jeg bakte ut resten av deigen til brød.

Tilberedning

Surdeigs-brødene krever ca 3 timer å lage, så om du vil lage de, pass bare på å ha god nok tid. 

Kjøttdeigen blandes med en klype salt og pepper, når man bruker god kjøttdeig trenger man ikke annet av krydder til kjøttet synes vi. Form burgere og legg de klare til å grilles. Sett ovnen på så den står varm. på Kutt løken i skiver og stek den i smør og balsamico til den er myk og gyllen. Ha løken over i en liten ildfast form og la den holde varmen i ovnen. Kantarellene renses og stekes i smør sammen med oppkuttet hvitløk. Legg disse og over i en liten ildfast form og sett inn i ovnen. Bacon stekes i tørr panne, eller legges på grillen sammen med burgere. Om du ikke vil bruke grill stekes burgerne til sist i panne, og så legger du ost på helt mot slutten. 

Legg salatblader og frisk timian på et fat eller en fjøl, sammen med skål med aioli, den stekte løken, bacon og kantareller. Burgere og burgerbrød – og litt Dijon sennep ved siden av. 

Nyt det vi vil kalle høstens beste burger 🙂 

 

 

 

 

 

Leave a Reply