Kebab eller ikke kebab

Filip elsker Kebab. Det er vel heller ikke så rart, når man kommer fra et sted med verdens beste kebab. ( i følge ham selv).

Kebab-pizza med rømmedressing var oppvekstens absolutte største matnytelse.

Selv hadde jeg smakt kebab nøyaktig en gang fram til jeg møtte Filip. Én gang i en kebabkiosk ved Ullevål stadion, uten spesielt mye hell. Det ble i alle fall med den kebaben.

Etter utallige kebab diskusjoner, frustrasjon fra den svenske delen av forholdet som ikke forsto hvordan en ikke kunne like kebab, og oppgitthet fra den norske delen av forholdet som ikke skjønte hvorfor det var så sykt viktig å like kebab ble vi enige om at vi skulle spise en riktig bra kebab sammen første nyttårsdag 2017.

Den julen fant jeg ut jeg var gravid, da jeg var så kvalm jeg sjelden hadde vært, og kebabdaten var det bare å se langt etter. Det har ikke blitt så mange kebab dates på oss etter det heller.

Det vi har laget i dag er ikke en typisk kebab, men det er noe inspirasjon fra kebab. Litt inspirasjon fra tacos også, og litt inspirasjon fra grønnsaker.

Det er hva jeg vil kalle et nydelig kompromiss – en fresh og god måte å både spise noe som smaker akkurat så godt som man vil mat skal smake en søndag, som er sunt for kroppen og dermed bra for sjela.

Lompene vi bruker her er kjøpt på Kolibri Kolonial på Damplassen i Oslo, merket er “Como Mexico”. De har faktisk verdens beste tortillas, med mindre de er utsolgt som de rett som det er, er, siden de er så sykt ferske og gode. Anbefales på det sterkeste om du overhode er i nærheten.

Her er heller ikke kjøttet den viktigste ingrediensen, kun en av ingrediensene. Vi kjøpte kyllingen fra Stangeriet på mathallen, de har nydelig pulled chicken som du kan kjøpe i løsvekt.

Ellers er det grønnsaker som dominerer, gresk yoghurt, litt friske urter og en dæsj salsa. Mmm, god søndag og moms i vei.

Ingredienser – til 6 tortillas

1 pakke med tortillas “Como Mexico” fra Kolibri kolonial

Sortkål, ca 1/2 pakke 

2 fedd hvitløk

1 hjertesalat hode 

200 gram pulled kylling fra Stangeriet 

Gresk yoghurt 

1 stor moden avokado 

1 lime 

koriander 

1 gul og 1 grønn chilipepper 

sort pepper 

salt 

olivenolje 

Hjemmelaget syltet rødløk – se oppskrift her 

Salsa fra merket “superbra” 

Tilberedning 

Den syltede rødløken må lages en stund før du spiser så start med den i tide.

Skrell avokado og mos med en gaffel. Skvis oppi saften fra en halv lime, en klype sort pepper og salt. Ha til slutt i finhakket koriander og bland alt godt sammen. Sett til side i en skål.

Hakk sortkålen i tynne strimler. Finhakk hvitløk. Stek kål og hvitløk i en panne med olivenolje og litt salt, til hvitløken er gyllen og sortkålen myk men ennå litt sprø. 

Kyllingen varmer du i en liten ildfast form i ovnen. 

Sett en tørr stekepanne på en varm plate og stek tortillalompene i ca 10 sekunder på hver side, en etter en. 

Ha gresk yoghurt i en skål, guacamole i en skål, syltet rødløk i en og salsa i en. 

Legg blader av hjertesalat underst på hver tortilla, deretter sortkål, kylling, guacamole, gresk yoghurt, salsa, syltet rødløk og topp til slutt med tynne skiver av gul og grønn chili.

Skvis over litt lime og server 

 

Leave a Reply