Kolonihagen Frogner i ny drakt

I utlandet er det ganske så vanlig å ha med seg baby og barn på restaurant. Nå snakker jeg ikke om barselgrupper på cafe med åtte barnevogner som man er vant å se her hjemme. Jeg mener at man som en familie går ut å spiser og har med seg barnet sitt. Eller alene til lunsj. Det er det noe veldig fint ved, synes jeg. Så klart må man vite om barnet sitt gråter mye, og ta høyde for at man må gå en trilletur om den skulle begynne å skrike, (for det er det ikke så mange gjester som betaler for å høre på). Men om barnet ditt er rolig, så er det så fint og koselig og normaliserende å kunne ta han eller henne med seg ut en gang i blant. Vi har vært nødt et par ganger å ta med Louis pga jobb, men forrige uke gikk vi inn på en italiensk restaurant å spiste litt sen lunsj og tok et glass vin, spontant etter et møte og det var så befriende og koselig.

I går spiste vi middag på Kolonihagen Frogner, vår samarbeidspartner som har pusset opp og fått et nytt team på kjøkkenet. Vi gledet oss til å få smake oss gjennom ti småretter den nye menyen deres består av, og selvom både Filip og jeg måtte ut å trille en runde rundt kvartalet så fikk vi en veldig koselig kveld sammen med søsteren min og kjæresten hennes.

Når man som regel lager mat selv er det en fantastisk luksus å sette seg ned å få servert all mulig nydelig mat. Kjøkkensjefen Jørgen er en ung, superdyktig og inspirerende matentusiast som elsker jobben sin og har en spesiell kjærlighet til det ny-nordiske kjøkkenet og råvarer fra landet vårt. Det er noe ekstra fint med å vite at maten du spiser kommer fra gårder hvor de har fokus på dyrenes ve og vel, og at grønnsakene er dyrket med kjærlighet.

Vi smakte altså på hele menyen, fra den første retten som var en liten hjemmebakt potetlefse med røyket kveite og pepperotkrem; (helt sykt god) via en deilig tartar, over til en nydelig grillet spisskål toppet med små kikerter og parmesanost.  Deretter fikk vi fritert jordskokk med chiliaioli. Jordskokk smaker litt som artisjokk, bare mer fyldig på en måte. Det er en fantastisk grønnsak og med den sprø kanten utenpå om chiliaioli som den lå badet til var det en vinner. Jørgen sin vri på spanske churros var potetchurros du dyppet i løyrom og rømme. Svært kreativt og utrolig godt. Den siste retten av den varme maten var en taco laget på kål med vill lam, sennep og kålrot. Det var en av mine favoritter. Sander sin favoritt var spisskålen, Annika sin var churrosen, og Filip ble helt svak for den siste desserten som var munk (på dansk epleskiver) fylt med plomme og med hvit geitostkrem og brunet smør i bunnen. Det var med andre ord noe for enhver smak. Alt var så nydelig at man nesten glemte hvor mette vi egentlig var.

Lokalet på Kolonihagen er fremdeles lite, lunt og intimt hvilket er så viktig spesielt på denne tiden av året, at man føler man går inn i en stue når man skal på restaurant. Så ligger jo Kolonihagen i Oslos koseligste bakgård, delt med blomsterbutikken til Mina Milanda.

Noe av det som er så fint med mange småretter på en meny er også at du kan spise litt, mye eller akkurat passe, alt etter behov og lommebok. To småretter og et glass vin før du skal i en middag, tre småretter til lunsj eller fire- fem om kvelden. Alt er mulig – alt er lov 🙂

Så om du bor eller er i Oslo i helgen og vil spise noe godt i koselige omgivelser kan vi anbefale en tur til Kolonihagen på Frogner.

Sist men ikke minst, bilde på den fantastiske munken 🙂

Leave a Reply