Lunsj på brygga

Atter en gang slår det meg hvor fint det er, at vi faktisk har disse ulike årstidene – som gjør at man både får et mangfold av vær, omgivelser og aktiviteter, og som gjør at man setter ennå større pris på de ulike årstidene, nettopp fordi man vet det skifter, fort.

Og ikke like vinteren overhode når man bor i Norge, det er for meg litt meningsløst. For den vinteren kommer hver eneste år, og den varer lenge. Men at man i februar begynner å lengte etter asfalt, fuglesang, sol som varmer og lysere kvelder, DET er både forståelig og deilig.

Og nå er den her. Våren. Jeg kjenner kriblingen i magen bare jeg går utenfor døren og ikke må ta på den tykkeste boblejakken. Listen over hva som gjør våren magisk er lang. Det betyr ikke at alt blir enkelt bare fordi det er vår, men det er litt lettere å få energi og overskudd når kveldene er lyse og dagene litt lengre.

En ting vi setter stor pris på med at våren og etterhvert sommeren kommer er mulighetene til å spise ute. Enten det er en croissant og kaffe i hånda gjennom parken, en sandwich på en benk, eller et måltid på cafeer og restauranter utendørs.

Et lunsjsted vi gjerne drar til er Aker brygge. Ikke selve brygga, men helt i starten av området der ulike food trucks står i en halvsirkel. Du kan velge hva slags mat du ønsker deg, betale rundt hundre kroner og sette deg på en benk, eller på selve brygga. med utsikt over havet og innta en supergod og rimelig lunsj.

Burgeren vi pleier å ta er litt mindre enn en vanlig burger på restaurant, og gjør seg derfor perfekt til lunsj; er du ekstra sulten har de sykt gode søtpotetfries, eller som vi gjorde i dag; burger fra “Go grilla”, og fries med trøffel aioli fra Fish’N’Chips trucken ved siden av. Nam.

Det er dagens lille tips til en deilig og mettende lunsj ute, på vei til eller fra et møte, eller om du har et ærend rundt omkring i byen 🙂

Leave a Reply