Mat&Mer på Bjølsen

Det dukker stadig opp nye og spennende restauranter og cafeer rundt omkring i Oslo by. Men det finnes også gamle gode stamsteder det er verdt å holde fast i. Som Mat&Mer, en nabolagsrestaurant på Bjølsen.

Mat&Mer har en enkel meny preget av gode råvarer. De er opptatt av kvalitet og nærhet og bruker derfor lokale produsenter på så mange av sine råvarer som mulig. For eksempel kylling fra Holte gård, og pølser fra Ask gård.

De har en lunsjmeny etter vår smak. Det er ikke altfor mange retter på menyen, det er både variert og innholdsrikt, og du får lyst på alle rettene som er der.

Kremet fisk og skalldyrsuppe anbefales. Jeg er så svak for brød, og brødet du får til suppa og salatene er helt nydelig. Grillet med smør.

For Filip er det vanskelig å ikke bestille burgeren. Og det forstår du hvis man går for den. Sykt saftig, med digg tilbehør og saltbakte poteter.

Selv er jeg svak for chèvre så nå som det var chèvresalat på menyen måtte den testes. Bakt chevre med ulike grønnsaker slår sjelden feil – ikke her heller.

Ellers har de jo alltid dagens lunsj og det er et utrolig bra tilbud – du får lunsj og ferskpresset eplejuice for 155kr.

Mat&Mer er så koselig innredet der du ser deler av kjøkkenet fra spisesalen, bak en stor disk hvor de selger alle mulige deilige oster, skinker og spekepølser som du kan kjøpe i løsvekt med hjem. De selger også olivenolje og andre utvalgte delikatesser.

Fine trestoler og trebord med store kubbelys på gir en røff og lun feeling inne på Mat&Mer. Akkurat som maten er hele stedet ujålete, raust og behagelig.

Vil du komme hit om kvelden har de en like fin kveldsmeny. Alt fra deilige småretter og snacks med hjemmebakt knekkebrød, pateer, ost, skinke og oliven – til større middagsretter med fisk og kjøtt. Du kan få dagens husmannskost til 190kr, og du får den samme gode signaturburgeren som de serverer til lunsj.

I tillegg kan barn få halv porsjon av alle hovedretter til 95kr, sånt elsker jeg!

Leave a Reply