Middag for og med Risenta

I seks år spiste jeg ikke rødt kjøtt. Det var det mange grunner til, men jeg husker jeg tenkte at den dagen jeg får skikkelig lyst på kjøtt – da skal jeg spise det igjen. Og en vakker dag i New York når jeg satte tennene i en kyllingsalat mens den andre jeg spiste med fikk servert sin saftige, klassiske hamburger kjente jeg et sug jeg ikke hadde hatt på lenge. Etter det har jeg spist og nytt godt, rødt kjøtt. Jeg føler det samme med kjøtt som med alt annet godt, det er ingen grunn til å kutte det helt ut, man kan spise alt, med måte.

For uansett om man er vegetarianer eller ikke så er det mange gode grunner til å bytte ut litt av middagene med annet enn kjøtt. Det er sunt, og miljøbevisst. For meg er det like naturlig å lage en brokkolipasta til middag som en bolognese.

Når vi ble spurt om å lage en stor julemiddag med produkter fra Risenta, som er et økologisk og vegansk svensk produkt.  Det ene var kikertsboller og det andre var quinoaburgere. Vi syntes det var en spennende å teste ut, nettopp fordi vi ikke er vegetarianere men gjerne har måltider uten kjøtt. Jeg tenkte på kompisen min Mike sin populære amerikanske restaurant “the meatball shop” der yndlingsretten min blant alle gode kjøttbolleretter en chunky salat med vegetariske kjøtboller. Tilbehøret der inspirerte meg til det som ble menyen vår denne kvelden.

Mina Milanda som er vår faste nære samarbeidspartner laget istand de nydeligste bordene på studio Lilleborg hvor vi hadde middagen. Og så laget Filip og jeg mat hele dagen. Det var mye som skulle på bordene og man er alltid litt spent når folk skal spise det man har smelt sammen, spesielt når de som jobber med Risenta i Sverige og Norge var med på middagen. Men det ble tatt svært godt i mot og jeg tror alle fikk smakt på at en middag uten kjøtt hverken trenger å være kjedelig eller tørr. Snarere tvert imot.

Leave a Reply