Nabolagsrestauranten Dekka bord

Dekka bord ligger på et hjørne mellom Adamstuen og Idioten i Oslo, for de som er kjent i dette området.

Det er i alle fall vårt nærområde, og som de fleste liker vi steder man kan tenke på som stamsted, en cafe eller restaurant som ligger så nære huset ditt at du kan forestille deg at du spiser middag med tøflene på – et sted du går når du selv ikke orker å lage middag, bare vil bli servert og hygge deg, enten det er en time etter jobb eller en helaften med venner.

Lokalet til Dekka bord er det perfekte lille lokalet for en nabolagsrestaurant. Bittelite ved første øyekast, men om du legger godviljen til kan du skvise inn 25 personer, forteller Ida og Håvard som driver stedet. Hun lager maten, han serverer både mat og vin.

Utenfor har de en superkoselig uteservering som alltid er full om sommeren. Kikker du inn av vinduene når du går forbi om ettermiddagen er det nærmest alltid fullt inne også.

Bordene er akkurat så hjemmekoselige som du vil de skal være, med smårutete røde og hvite duker, blomster på bordene, og stearinlys. Det føles lunt og varmt når du kommer inn, og det er en ting jeg verdsetter nesten like mye som maten om jeg skal ut å spise, spesielt om vinterhalvåret.

Menyen skifter de ca annenhver uke, og maten har en av fransk, sør europeisk vri, med et hjemmekoselig preg. Menyen er ikke stor, men det er akkurat så mange alternativer at alle bør kunne finne noe de liker.

Vi som er svært svake for Charquterie tallerken, og blir like glade for alle steder som serverer dette.

Dekka bord har to forskjellige varianter av Charquterie, en tradisjonell med kjøtt og en Seacuterie med fisk – som er originalt og kult.

Vi testet denne gangen den tradisjonelle, av den grunnen at det den inneholdt fristet altfor mye til å la være. Serranoskinke og fenikkelsalami fra den lokale forhandleren Strøm Larsen på Torshov, sammen med en helt sinnsykt god viltpaté, og en nydelig lagret Kalbatch ost.

Det lyse surdeigsbrødet fra Åpent bakeri med smør til er så sinnsykt godt i seg selv, og sammen med Charquterie må man passe på å ikke spise altfor mye.

Men litt mett på forrett blir vi nesten alltid, men det er da og helt fint – jeg mener forretter ofte er det beste av alt man kan spise på restaurant, i alle fall om man mikser flere. Vi delte chevre salaten og til forrett; perfekt bakt chevre på en seng av salat, bakte rødbeter og aspargesbønner.

Radio fra 1967 får stå for musikken i lokalet, fantastisk.

Vi hadde med oss lillegutt på besøket vårt hos Dekka bord, og de har en rett til barn som er akkurat det i alle fall vårt barn vil ha om han kan velge. Wienerpølse og pastaskruer med ketchup. Helt genialt må jeg si. Ok, så får de ikke masse grønnsaker akkurat på dette måltidet, men det er kanskje ikke det viktigste når man går på restaurant. Det viktige (synes i alle fall vi) er at barnet vil sitte ved bordet – en liten, men god stund.

Hovedrettene er alltid en vegetarrett, en fiskerett og en kjøttrett, også helt topp. Vi valgte å teste fisk og vegetar alternativet. Sopp og nøtte terrine bakt i blant annet portvin var både mettende, saftig og så smakfull. Torsk med chorizosmør og søtpotetpure er en superdigg kombinasjon, salt og sprø pølse til den milde fisken, og søtsmaken fra søtpotet.

Denne retten kan og i grunnen barn like, om de er litt mer vågale i smaken.

Av desserter hadde de så mange deilige alternativer – vi gikk for en som virket ganske sikker, nemlig salt karamell is, fra den italienske butikken Gioia som ligger på Frogner. Så god, det er jo få som slår italienere når det kommer til is 🙂

Om du liker drinker skal du ikke være redd for å bestille det hos Dekka bord, enten før eller etter maten. De har også et deilig utvalg med vin – og Håvard er flink til å anbefale noe som passer godt til maten!

Bor du i nærheten uten å ha være her vil vi virkelig anbefale deg å ta turen, de åpner klokken fire og kjøkkenet stenger ti. Bor du ikke i nærheten bør du ta turen uansett.

Her har vi den herlige duoen!

 

Leave a Reply