Nella på St.Hanshaugen

Nella er navnet til til den relativt nyåpnede cafeen på St.Hanshaugen, som er akkurat det vi trenger i dette området, plassert øverst på toppen av Waldemar Thranes gate.

Her får du ordentlig god, sunn og hjemmelaget mat, til en rimelig penge.

Nella er koselig innredet med trebord og trestoler, et sted du gjerne setter deg ned for å bli en stund, men også et sted du kan stikke innom, ta en kjapp lunsj – eller ta med deg mat. Alt kan nemlig også tas med i take-out.

Disken som vender ut mot inngangsdøren er proppfull av fristelser. Baguetter, sandwich og åpne smørbrød med supergodt pålegg. Vi testet et åpent smørbrød med taleggio ost og mortadella, og en med hummus, avokado, marinert artisjokkhjerter, og salami. Begge deler på hjemmebakt brød; alt du får av bakverk og brød hos Nella er hjemmelaget.

Det jeg leter etter når jeg skal kjøpe mat ute, og særlig lunsj, er at det helst skal føles sunt, samtidig som det skal være digg å spise. Det er så ofte man får enten halv usunne tilbud i form av hvit brød uten en grønnsak på skinken, eller noe som skal være sunt og dermed fort blir kjedelig. Nå tenker jeg i første omgang på bakerier og små cafeer der sandwich og slikt er i fokus.

På Nella har de fått til balansen mellom sunt, og godt. Det er hjemmelaget mat, ikke noe tull, og det smaker nydelig.

Man kan også stikke innom for en god kopp kaffe

De lager pizza, både til lunsj og middag. Italia style, der du kan kjøpe en bit om du bare er litt sulten, eller du kan kjøpe flere ulike biter om du vil ha ordentlig lunsj.

Menyen bytter de på ganske ofte, et smørbrød kan variere fra dag til dag. Det som går igjen er råvarer av høy kvalitet – det er kortreist mat som Stange kylling og ost og spekemat fra lokale forhandlere.

De serverer vin, og middag her i tillegg- og så har de innredet en hel krok til barn med lekekjøkken og masse gøyale leker, så om du har et barn på et par år eller mer kan han eller hun faktisk leke etter de har spist mens dere nyter maten ferdig. Ganske så fint opplegg 🙂

Så må vi nevne de vidunderlig, hjemmelagede kakene. Tertene med jordbær, fersken og eple som lyser mot en i disken. Blåbærpai med krem, og, eller gammeldagse kakestykker av Marmorkake og den franske klassikeren Madeleines kaker. “Vi selger overraskende mange kaker” forteller innehaveren meg. Jeg er ikke så overrasket. Vi nordmenn er kanskje ikke noen typiske kakefolk, men vi liker da søtt – om det er skikkelig godt.

Stikk innom Nella, om du er på St.Hanshaugen 🙂

Leave a Reply