Nydelig varm salat med røkt kolje

Fiskeretter er blant det beste vi vet å lage, men det er ikke alltid like lett å komme på spennende retter med fisk. Spesielt når grill sesongen er over. Gjennom sommeren er det liksom så enkelt å slenge en bit fisk opp på grillen og alt blir til et festmåltid mer eller mindre. I tillegg til all mulig deilig skalldyr vi og spiser mye av om sommeren.

På min babyshower i fjor bidro alle med en rett, og en av venninnene mine dukket opp med en varme salat med blant annet røkt kolje i.

Røkt kolje var inntil det en fisk jeg kun forbandt med middager hos Momo og Beste, servert med poteter, gulrøtter og eggesmør. Som jeg elsker vel og merke, men det er ingen nytenkende middagsrett.

Denne varme salaten er fantastisk god, og har blitt en av våre fiskefavoritter. Vi har endret litt på den og lagt til vår lille touch men den er ganske lik originalen. Du kan servere den sammen med andre retter, men den er så god at den gjerne spises som hovedrett, servert for eksempel med en baguette, en god pesto og litt oliven.

Ingredienser til 2 pers

Ca 200gram røkt kolje
1 liten pose babyspinat
1 rød chili
2 fedd hvitløk
1 pakke kikerter
1/2 pakke fetaost
Olivenolje
Lime eller sitron
Salt
Pepper

Tilberedning

Sett på en kjele med vann til å koke og legg den røkte koljen i. Når vannet koker trekker du kjelen av platen og lar fisken trekke i vannet til den er gjennomkokt.
Kutt hvitløksfedd og chili i tynne skiver. La det surre i olje i en panne til hvitløken er gyllen. Ha så i kikerter og la de steke på svak varme noen minutter. Ha gjerne i litt mer olje om det virker tørt.
Ha babyspinat i en stor bolle. Hell over kikerter og fetaost.
Rens koljen for skinn og ben og ha biter av fisken i salaten.
Kryst over sitron eller limesaft, og litt god olivenolje. Bland alt sammen og ha til slutt på salt og pepper.
NB, koljen er en ganske salt fisk så pass på å ikke ha for mye salt i salaten.

Server med brød og tilbehør.

Leave a Reply